سیر و خواص آن


 

1-   نام فارسی : سیر

2-    نام علمی : Allium sativum

3-    نام انگلیسی :  Garlic

4-    خانواده : لاله ( Lilliaceae )

5-   مزاج : گرم و خشک

6-   نامهای دیگر : ثوم ، ثومیه ، گلسرخ بد بو

7-   خاصیت : ملین ، بسیار بادشکن ، قرحه آور پوست ، محرک ، معرق ، تونیک .

8-   گیاه شناسی : چند ساله ، علفی ، قسمت مورد استفاده بیشتر کپه ، کومه ، بولب ( پیاز )

زیرزمینی آن است . هر یک از 5 تا 10 قطعه حبه سیر متورم می باشد . کلیه قسمتهای سیر بوی مواد

گوگردی آن را می دهد .

9-   تاریخچه : آلیوم از واژه ی سلتیکی گرفته شده به معنای سوزش آور و برافروخته است . در مصر

باستان ارزش بسیاری داشت و در کتیبه اهرام ثلاثه موجود است در ایران از هزاران سال قبل مورد

استفاده قرار گرفته است .

10- جغرافیا : بومی آسیا است ، در نقاط مختلف جهان کشت می شود . یکی از کشورهای تولید

کننده مهم آن در جهان چین است . در بیشتر نقاط ایران رشد می کند .


11- نکات جالب :

1- در قدیم به عنوان تریاق فقرا نام برده شده است .

2- در کتب قدیم از سیر به عنوان نیرو زا و شفا بخش نام برده اند .

3- در مصر به  قهرمانان قبل از مسابقه سیر می دادند و برده های اهرام از سیر تغذیه می کردند .

4-   در ایران باستان زمان ساسانیان مراسمی به نام (( جشن سیر سور )) در 14 دی ماه برگزار

می شد.در این مراسم مردم گوشت و سبزیجات را با سیر طبخ نموده و با آن در مراسم جشن از

میهمانان پذیرایی می کردند اعتقاد مردم بر این بوده که سیر در پیشگیری و درمان بیماریها مؤثراست.

5-   ارسطو :  سیر را انرژی زا و شفا بخش می دانست.

6-    چینیها :  سیر درمان  فشار خون بالا است. 

7-   هندیها : سیر را ضد عفونی کننده زخمهای عمیق می دانند.

8-   در زمان ناپلئون  از خاصیت ضد لختگی سیر برای درمان ترومبوآمبولی پای اسب استفاده می شد.

9-   بوعلی سینا  سیر را اکسیر حیات نامیده است .

10- در سال 1858 لوئی پاستور خاصیت ضد میکروبی سیر را مورد توجه قرار داده است .

11-   مادام کوری در سال 1898 برای پیشگیری از صدمات رادیواکتیو به ویژه اشعه گاما به شاگردانش

توصیه می کرد سیر مصرف کنند .

12- در جنگ جهانی دوم از سیر به عنوان ماده ضدعفونی کننده درجلوگیری از گانگرن اعضا استفاده

شده است .

13- برای کشت بصورت کاشت غده انجام می شود .

15- در پاییز و در مناطق سردتر در بهمن ماه ( زمستان ) و در نقاط بسیار سرد اوایل فروردین کشت

می شود و برداشت در خرداد ، مرداد و شهریور است .

16- پس از برداشت چند روز در آفتاب می گذارند تا خشک شود .   

17- سیر ایران بیشتر در همدان است که سیر سفید بوده و 98% صادرات را تشکیل می دهد .

18- سیر صورتی در شمال رشد می کند و نسبت به سرما و رطوبت مقاوم است .    

 

12- ترکیبات مهم :

1- مواد ارگانوسولفوره ( گوگردی ) ( 4/1 % وزن سیر )

مهمترین آنها :   

 - آلیئین

- سیستئین سولفوکساید

- S میتل و گاما گلوتامیل سیستئین سولفوکساید

-  آنزیم آلی ایناز

2- Alliin  ( آلی این )    

- Allicin( ماده ی بد بوی سیر )

 - آلیل میتل

- سولفید

- دی سولفید

- دی آلیل سولفید

نکته :

 ۱- این یک ماده مؤثره است که باعث خاصیت درمانی سیر است .

۲-   در اثر پودر کردن سیر 40% آلی این(Alliin ) کاهش می یابد .

۳- سیر ترشی کهنه فاقد Allicin است فقط اثر ضد سرطان دارد .     

۴- آجوئین ضد پلاکت در پیشگیری آترواسکلروز ، ترومبوز عروق کرونر و استروک مغزی

۵- سیر تازه حاوی حداکثری Allicin است در سیر خشک شده مقداری Alliin و Allinase بطور پایدار باقی

می مانند که در اثر تماس با آب و جذب رطوبت به   Allicin تبدیل می شوند .

۶-پودر سیر که در روغن سویا حل شده باشد آجوئین بیشتری دارد .( قابل توجه بیماران انسداد عروق

کرونری )

6- اثر ضد سرطان و افزایش سیستم ایمنی

7-سایر ترکیبات :  

  - 65% آب        - 28% کربوهیدارت ( فروکتوز)    - 2% پروتئین

- 5/1 % فیبر       - 2/1 % آمینواسید های آزاد ( آرژینین )

- 5/1% چربی        - 3/0 % ساپونین و استرولها

- هر 100 گرم سیر حاوی 70 میکرو گرم سلنیوم

ویتامینهای سیر :   

 1- اسید اسکوربیک     2- تیامین      3- ریبوفلاوین      4- نیاسین

5-اسید پانتوتنیک     6- ویتامین ای     ۸- فنل     9- آدنوزین     ۱۰- فلاونوئیدها 

   

13- استفاده در طب سنتی :

1- ضد شپش و رشک                             2- خاکستر سیر + عسل ضد لک است .

3- درمان جوش صورت با خاکستر سیر       4- خاکستر سیر + عسل برای  درمان زخم مفید است.

5- درمان درد  سیاتیک است.   

 6- برای درد دندان آب پز کرده روی دندان میگذاریم.

*اگر با کندر مخلوط شود برای درد دندان بسیار مفید است .

7- سیر پخته گلو را صاف می کند .

8- داروی سرفه مزمن است و درد سینه و سردی آن را درمان می کند .

9- زالو را از گلو بیرون می آورد .

10- مسیحیان برای درمان لاغری سیر + زیتون + هویج را با هم می خورند .

11- اگر خانمی در آب پز سیر بنشیند قاعده آور است .

1۲- سیر  ملین است .

13- سبب افزایش میل جنسی بخصوص بعد از جوشاندن میشود. 

14- اگر سیر را با شرابی بخورند پادزهر نیش حشرات ، عقرب و نیش مار است و برای سگ هار

15- مقوی ، مسکن ، آرام بخش برای معده و کلیه         

  16- ضدعفونی کننده

17- درمان سرماخوردگی ، التهاب های زکامی ، بینی        18- درمان ورم روده ( کولیت)

19- مسمومیت غذایی                              20- پیشگیری و درمان سرطان

21- تنظیم کننده دستگاه گوارش ( ضد نفخ ، ضد اسهال ، اشتها آور ، ضد اسپاسم ، ضد سوزش معده ،

افزایش هضم غذا ، ضد میکروب ، ضد ویروس ، ضد قارچ )

22- تقویت پیاز مو و از ریزش آن جلوگیری می کند و از سفید شدن مو پیشگیری می کند سفید شدگی

مو را درمان می کند .

23- دفع سنگ کلیه                   24- کاهنده چربی ، کلسترول

25- بازکننده ی مویرگهای پوست ضد لک است و پوست را شفاف می کند .

26- کاهنده فشار خون : بوسیله ی باز کردن و اتساع عروق

27- مانع لخته شدن خون می شود و باعث جلوگیری از MI و CVA

28- کاهش رطوبت اعصاب و مفاصل که باعث درمان افسردگی  بلغمی و اسکیزوفرنی میشود.  

29- درمان درد مفاصل و  روماتیسم مفصلی

30- افزاینده سیستم ایمنی بدن         31- برای شفافیت صدا و حلق

32- درمان فراموشی و اکثر بیماریهای عصبی

33- سیاتیک ، فلج ، درد لگن               34- درمان تب مزمن

35- پادزهر ، سم ( مار ، رتیل ، حشرات ) در کل ضد سموم بسیار خوبی است .

36- درمان قطره قطره آمدن ادرار            37- درمان انگل روده تمام کرمها

38- درمان سیاه سرفه ، آسم ، تنگی نفس ، برونشیت ، دیفتری ، سل ریوی ( باکتریهای گرم منفی و

مثبت ) داروی انتخابی سل بوده است .

39- درمان ورم گوش و کری گوش که ناشی از روماتیسم باشد .

40- درمان نقرس          ۴۱- درمان وتیلیگو   

 4۲- ضماد آن برای تومورهای سرد          ۴۳- درمان گل مژه      

14- درمان در طب مدرن :

1- آثار سیر در ناراحتی های مغزی

الف) درمان مننژیت با سیر : در آزمایشگاه ثابت شده است و تنها آنتی بیوتیکی است که از سد خونی

مغز عبور می کند ( بدون عوارض جانبی )

ب) درمان سل در نیویورک توسط پزشکان اثبات شده و در بین 54 روش درمانی در طب مدرن برای سل ،

درمان با سیر مهم تر و مؤثرتر است .

2- لوئی پاستور در آزمایشگاه نشان داد سیر باکتریها را از بین می برد .

3- صدها مقاله علمی در تأییدیه آنتی بیوتیک بودن سیر منتشر شده است .

4- مطلب جالب اینکه دانشمندان فهمیدند آلیسین مهمترین نقش در آنتی بیوتیک بودن نیز دارد و حتماً

باید از طریق سیر خورده شود و اگر به تنهائی مصرف شود اثر ندارد .   

5- درمان ایدز بخصوص عوارض آن که باعث بیماری قارچ می شود .

6- دانشمندان هنوز در حال تحقیق هستند که چه بر سر باکتریها می آید که سیر آنها را از بین می برد .

7- سیر باعث درمان سرطان می شود .

8- از حمله های قلبی جلوگیری می کند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.