دانشمندان اخیرا مطالعه ای را روی تاثیر انواع چربی ها در عوامل التهابی بدن انجام داده اند. این مطالعه نشان داد روغن زیتون
فوق بکر ( Extra Virgin Olive Oil)، روندهای التهابی را کاهش می دهد.
نتایج همچنین حاکی از آن بود که مصرف انواع مغزها (مثل آجیل) در این رابطه
تاثیر متوسط داشته و مصرف کره نیز تاثیر مخرب دارد. روغن زیتون
همچنین با کاهش مقدار ترومبوکسان، چسبندگی پلاکت ها را به تاخیر انداخته و
مانع تشکیل لخته خون در رگ های بدن می شود. این روغن با داشتن 75 درصد
چربی های تک غیر اشباع (MUFA)*،نسبت به سایر روغن های مایع، به حرارت و
اکسیداسیون نیز مقاوم است.
انواع روغن زیتون:
لازم به ذکر است که 4 نوع روغن زیتون در بازار هست:
1- Extra Virgin Olive Oil :
با اولین پرس میوه ی زیتون تحت سرما به دست می آید که تمام خواص مفید را دارا است. ویتامین E ، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A در بدن) و بوی شدیدی دارد. اسیدیته آن یک درصد است (هرچه اسیدیته روغن کمتر باشد بهتر است).
2- Virgin Olive Oil:
با دومین پرس زیتون به دست می آید. اسیدیته آن 3/3 درصد است.
3- Refined Olive Oil:
تحت تاثیر حرارت و مواد شیمیایی، باقیمانده روغن زیتون از تفاله و هسته آن استخراج می شود که فاقد خواص روغن اولی است و یک محصول مرده است.
4- Olive Oil :
همان روغنی است که بیشتر در بازار هست و از ترکیب روغن Virgin وRefined به دست می آید و ارزش تغذیه ای آن پایین است.
گیتی بهدادی پور- کارشناس تغذیه