آش کما (کمای) خلاقیتهای آشپزی و شیرینی پزی پاک ، بدون مواد شیمیایی و غیر طبیعی

آش کما (کمای)

کما یک گیاه کوهی است که در بعضی مناطق خراسان و... در فصل بهار و ماه فروردین سبز میشود.طبع بسیار گرم و خاصیت ضد عفونی کننده و انگل کش قوی دارد...

مواد لازم :

کما                                                      نیم کیلو

سبزی آش خرد شده                                250 گرم

جو                                                      1 پیمانه 

بلغور گندم                                             نیم پیمانه

انواع نخود و لوبیا جمعا                                  نیم پیمانه

پیاز خرد شده                                             1 عدد

زرچوبه                                                     کمی

سیر                                                        3 حبه

پونه کوهی                                               1 قاشق غذا خوری

کشک ساییده شده                                     1 پیمانه

نمک دریا                                                   کمی

روغن زیتون                                                1/3 پیمانه

روش پخت :

دانه ها و حبوبات را  یک شب خبس کرده و بعد با حرارت ملایم بار میگذاریم

پیاز خرد شده  و زرچوبه را اضافه کرده 2 تا 3 ساعت بعدکمای خرد شده ، سبزی، سیر و پونه گوهی را اضافه میکنیم بعد از نرم شدن کمای. نمک دریا را هم اضافه کرده یک جوش که زد روغن زیتون  را روی آش ریخته و شعله را خاموش میکنیم

.آش را با کشک ساییده شده و گردوی خرد شده تزیین کرده و میل میکنیم .

نکته برای اینکه غذای شما ته نگیرد سعی کنید حبوبات را هم نزنید در این صورت 3 ساعت هم روی بار باشد ته نمیگیرد.

مزاج غذا :

کما ،تره ، جعفری ،  ، شوید ، اسفناج  : گرم و خشک

جو ، گشنیز ، کشک : سرد و خشک      

بلغور گندم : گرم و تر            نخود و لوبیا :گرم و خشک

پیاز  زرچوبه سیر  پونه گوهی  نمک دریا  روغن زیتون : گرم و خشک 

جمعا این غذا گرم است


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.