مواد لازم :
گوشت پرخ شده شتر یا گوسفند 300 گرم
برنج نیم پز شده 4 پیمانه
لپه پخته شده 1 پیمانه
تره ،جعفری،شوید، مرزه وگشنیز ساتوری جمعا 250 گرم
فلفل دلمه ای سالم و یک اندازه 4 عدد
بادمجان دلمه ای سالم و.یک اندازه 4 عدد
گوجه فرنگی درشت و یک اندازه 4 عدد
پیاز رنده شده 3 عدد بزرگ
سیر رنده شده 6 حبه
نمک دریا دلخواه
فلفل سیاه و قرمز 1 ق چایخوری
زعفران کمی
پودر گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده 4 عدد
روش پخت :
گوشت و نیمی از پیاز را با کمی فلفل 20دقیقه میگذاریم بماند و سپس با 2 قاشق آب روی شعله کم میگذاریم بپزد.وقتی از پخت گوشت مطمئن شدیم سبزی و ادویه و نمک را اضافه میکنیم و میگذاریم
دلمه
سر فلفل دلمه و بادمجان و گوجه فرنگی را به دقت بریده وکنار گذاشته و داخل آنها را با احتیاط خالی میکنیم و مراقبیم که پاره و سوراخ نشود .
برنج و لپه پخته و گوشت و سبزی را با هم کاملا مخلوط میکنیم و نمک و فلفل و زعفران را اضافه کرده و داخل فلفل و بادمجان و گوجه ها را پر کرده و درب تک تک آنها را میگذاریم و یکی یکی داخل دیگ مسی میچینیم
سس دلمه :
حالا نوبت سس این دلمه است
بقیه پیاز رنده شده به اضافه سیر و اضافه گوجه هایی که از خالی کردن گوجه ها مانده و نمک –فلفل و زرچوبه و زعفران و 3 قاشق رب گوجه یا پودر گوجه فرنگی را که با 2 لیوان آبجوش حل کرده به آرامی داخل دیگ ریخنه در دیگ را بسته و با حرارت کم میگذاریم حدود 45 دقیقه بپزد .
نوش جون
مزاج غذا :
گوشت شتر : گرم و خشک گشنیز و گوجه فرنگی :سرد
بقیه سبزی ها :گرم فلفل دلمه و بادمجان :گرم
سیر و پیازونمک و ادویه: گرم و خشک روغن کنجد یا زیتون : گرم و خشک
برنج :سرد لپه :گرم و خشک
مجموعا مزاج این غذا نسبتا گرم است .