خورش قلیه ماهـــــی یه غذای دریایی معرکه خلاقیتهای آشپزی و شیرینی پزی پاک ، بدون مواد شیمیایی و غیر طبیعی


خورش قلیه ماهـــــی یه غذای دریایی معرکه

      خورش قلیه ماهـــــی              یه غذای دریایی معـــرکه  قلیه ماهی یک غذای جنوبی فوق العاده خوشمزه و پر طرفدار است

مواد لازم :

ماهی بدون تیغ فیله شده                                            نیم کیلو

گشنیز پاک شده و ساتوری                                        700 گرم

شنبلیله پاک شده و ساتوری                                       200 گرم

پیازخرد شده                                                          1 عدد

سیر خرد شده                                                       1 بوته کامل

تمبر هندی حل شده در آب و صاف شده                        نصف بسته

زعفران                                                             1 چهارم ق چایخوری

روغن کنجد یا زیتون                                             6 قاشق

فلفل سیاه و قرمز                                                  1 قاشق مربا خوری

نمک                                                                1 قاشق چایخوری

روش تهیه :

سبزی ها و سیر و پیاز را  ،3 پیمانه آب  در ظرف سنگی یا مسی روی حرارت میگذاریم . ماهی را شسته و به قطعات دلخواه مثلا 4 در 5 سانتی بریده و با مقداری زعفران و آب یک پیاز کوچک و 1 قاشق روغن زیتون و کمی فلفل  آغشته کرده و در ظرف در بسته به مدت  30 دقیقه قرار میدهیم.

بعد از پخته شدن و کم آب شدن خورش تمبر هندی صاف شده و ماهی و زعفران و فلفل و نمک و روغن را اضافه میکنیم و میگذاریم ماهی بپزد و آب آن هم کم شود .دقت کنید که ماهی بسیار زود پز است و در حدود 15 دقیقه پخته میشود بنابر این اگر آب تمبر هندی شما زیاد است میتوانید بعداز کم شدن آب خورش ماهی را داخل دیگ ریخت و بعد از پخت و جا افتادن خاموش کرد .

این خورش باید تقریبا مثل قورمه سبزی جا بیفتد و به روغن بیفتد و بسیار هم تند است ،البته میزان تندی آن به ذائقه شما بستگی دارد

.در این خورش 4 مزه اصلی یعنی شوری – ترشی - تلخی و تندی( نمک –تمبر هندی – شنبلیله - فلفل) بطور متعادل وجود دارد .

مزاج غذا :

ماهی : سرد و تر                       گشنیز : سرد

تمبر هندی : سرد                        سایر مواد و ادویه ها  : گرم

مجموعا این غذا طبعی بسیار سرد دارد ولی به کمک ادویه های آن خصوصا فلفل فراوان، گرم میشود.                           نوش جان  

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.