خورش دال عــدس خلاقیتهای آشپزی و شیرینی پزی پاک ، بدون مواد شیمیایی و غیر طبیعی


 خورش دال عــدس  

دال عدس  :                                                1 و نیم پیمانه

پیاز رنده شده                                             1 عدد

سیر رنده شده                                           1 عدد

زعفران                                                      کمی

فلفل قرمز تند                                             1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه                                                1 قاشق چایخوری

تمبر هندی صاف شده                                   6 قاشق

پودر تخم گشنیز                                           1 قاشق چایخوری صاف

روغن زیتون یا کنجد سالم                               1 سوم پیمانه

رب گوجه فرنگی یا پودر گوجه فرنگی خونگی        (در صورت تمایل )3 قاشق غذا خوری

روش تهیه :

سیر و پیاز را رنده کرده با روغن و 5 پیمانه آب در ظرف مسی روی حرارت ملایم میگذاریم بپزد .بعد از پخت آن دال عدس را اضافه کرده و با حرارت خیلی ملایم آن  را میپزیم  حالا نوبت ادویه ها و نمک و تمبر هندی و رب گوجه فرنگی البته اگه تمایل دارید رسیده .اونا رو اضافه کرده و میذاریم خورش کاملا جابیفتد.

نکته ها:

دال عدس ظرف مدت حدود 15 دقیقه پخته و وا میرود و رنگش از قرمز به کرم تغییر میکند .

این غذا بسیار تندش خوشمزه است  ولی میزان تندی آن به ذایقه شما بستگی دارد .

همچنین ترشی آن نیز به سلیقه شما بستگی دارد .

این غذا یک خوراک گیاهی بسیار خوشمزه است و میشود با پلو یا با نان مصرف کرد .

این غذا را میتوان با گوشت قلقلی هم پخت و به صورت خورشت با پلو مصرف کرد . 

                                                                                                                   نوش جان

مزاج غذا :

دال عدس گرم و          پیاز و سیر ،نمک و ادویه ها : گرم و خشک

روغن : گرم و خشک        

تخم گشنیز و تمبر هندی و رب گوجه فرنگی: سرد    

مجموعا طبع این غذا گرم است

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.