دال عدس : 1 و نیم پیمانه
پیاز رنده شده 1 عدد
سیر رنده شده 1 عدد
زعفران کمی
فلفل قرمز تند 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
تمبر هندی صاف شده 6 قاشق
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری صاف
روغن زیتون یا کنجد سالم 1 سوم پیمانه
رب گوجه فرنگی یا پودر گوجه فرنگی خونگی (در صورت تمایل )3 قاشق غذا خوری
روش تهیه :
سیر و پیاز را رنده کرده با روغن و 5 پیمانه آب در ظرف مسی روی حرارت ملایم میگذاریم بپزد .بعد از پخت آن دال عدس را اضافه کرده و با حرارت خیلی ملایم آن را میپزیم حالا نوبت ادویه ها و نمک و تمبر هندی و رب گوجه فرنگی البته اگه تمایل دارید رسیده .اونا رو اضافه کرده و میذاریم خورش کاملا جابیفتد.
نکته ها:
دال عدس ظرف مدت حدود 15 دقیقه پخته و وا میرود و رنگش از قرمز به کرم تغییر میکند .
این غذا بسیار تندش خوشمزه است ولی میزان تندی آن به ذایقه شما بستگی دارد .
همچنین ترشی آن نیز به سلیقه شما بستگی دارد .
این غذا یک خوراک گیاهی بسیار خوشمزه است و میشود با پلو یا با نان مصرف کرد .
این غذا را میتوان با گوشت قلقلی هم پخت و به صورت خورشت با پلو مصرف کرد .
نوش جان
مزاج غذا :
دال عدس گرم و پیاز و سیر ،نمک و ادویه ها : گرم و خشک
روغن : گرم و خشک
تخم گشنیز و تمبر هندی و رب گوجه فرنگی: سرد
مجموعا طبع این غذا گرم است