مواد لازم :
عدس پاک شده 1پیمانه
برنج سفید ایرانی 1 و نیم پیمانه
برنج قهوه ای نیم پیمانه
پیاز خرد شده 1 عدد درشت
روغن زیتون یا کنجد غیر کار خونه ای 10 قاشق
دارچین 1 قاشق مرباخوری
نمک دریا 1 قاشق
زعفران ساییده آبکرده 1 قاشق
کشمش پلویی تمیز شده و شسته 5 قاشق
روش پخت :
عدس را شسته و با آب سرد در دیگ مسی
بار میگذاریم برنج قهوه ای را هم در این مرحله اضافه میکنیم و بعد از جوش
آمدن کف آن را میگیریم .بعد از پختن عدس ،نمک و برنج سفید را که پاک
کرده و شسته ایم نیز اضافه میکنیم آب آنرا اندازه کرده (حدود 4 پیمانه
معمولا کافی است )و بعد از جوش آمدن کف روی آن را هم میگیریم و پیاز را هم اضافه کرده میگذاریم به روش کته بپزد .
در حین پخت 2 تا 3 بار به آرامی برنج
را به هم میزنیم و روغن را نیز اضافه میکنیم .وقتی آب آن خشک و آماده دم
کردن شد یک سمت قابلمه را کمی گود کرده کشمش ها را در آن قسمت گذاشته و روی آن را با برنج می پوشانیم و برنج را دم میکنیم .
کشمش ها را خارج کرده جدا می کنیم . برنج را در ظرفی مناسب کشیده زعفران را با برنج مخلوط کرده کنار میگذاریم و دارچین پودر و زعفران را روی غذا ریخته کشمش را هم روی آن ریخته نوش جان میکنیم .
توجه : در صورتی که مزه شیرین کشمش را دوست ندترید میتوانید این غذا را بدون کشمش بپزید .
مزاج غذا :
برنج : سرد و خشک عدس : سرد و خشک
پیاز و نمک و ادویه : گرم و خشک
کشمش : گرم و تر روغن کنجد یا زیتون : گرم و خشکاین غذا سرد و خشک است
ولی مجموعا با اضافه کردن ادوه و کشمش وسردی آن تا حد زیادی جبران میکند