مواد لازم :
گوشت تازه گوسفند یا شتر 500 گرم
دنبه در صورت تمایل 4 تکه متوسط
شیر گاوسالم غیر پاکتی 4 لیوان
پیاز خرد شده 1 عدد بزرگ
زرد چوبه کمی
زعفران ساییده کمی
دارچین ساییده کمی
جوز هندی کمی
نمک دریا کمی
فلفل سیاه کمی
روش پخت :
گوشت و دنبه شسته را به قطعات دلخواه برش داده با پیاز مخلوط کرده میگذاریم نیم ساعت بماند . سپس گوشت را داخل دیزی سنگی ریخته شیر را اضافه کرده میگذاریم بجوش بیاید در این مرحله باید خیلی مراقب باشیم که شیر سر نرود ، مخلوط کف شیر و کف گوشت زود سر میرود بنا بر این با دقت بالای سر دیگ ایستاده کاملا کف آنرا میگیریم .
بعد از اطمینان از اینکه کاملا کف گیری کرده ایم حرارت را خیلی کم کرده میگذاریم به آهستگی بجوشد و کاملا بپزد و جا بیفتد . اگر گوشت گوسفند استفاده کرده اید زمان پخت حدود 3 و نیم ساعت و اگر شتر استفاده کرده اید زمان پخت حدود 6 ساعت است .
نیم ساعت به پایان پخت زرچوبه و زعفران را اضافه کرده و ده دقیقه آخر نمک و دارچین و جوز هندی را اضافه میکنیم و بعد از خاموش کردن شعله ، فلفل سیاه را با فلفل ساب روی غذا بسایید .
در این غذا به هیچ عنوان از چاشنی های ترش استفاده نکنید .آنقدر خوشمزه و لذیذ است که نیازی به چاشنی ترش ندارد و حتی با ترشی به اصطلاح شیر می برد .
این غذا را با برنج میتوانید میل کنید . نوش جان
مزاج غذا :
گوشت گوسفند : گرم و تر گوشت شتر : گرم و خشک
پیاز ،نمک و ادویه ها : گرم و خشک شیر گاو : سرد و تر
مزاج این غذا بیشتر گرم است .