چلو گوشت شیری خلاقیتهای آشپزی و شیرینی پزی پاک ، بدون مواد شیمیایی و غیر طبیعی


چلو گوشت شیری  


مواد لازم :

گوشت تازه  گوسفند یا شتر                         500 گرم

دنبه در صورت تمایل                                    4 تکه  متوسط

شیر گاوسالم غیر پاکتی                              4 لیوان

پیاز خرد شده                                           1 عدد بزرگ

زرد چوبه                                                  کمی

زعفران ساییده                                          کمی

دارچین ساییده                                         کمی

جوز هندی                                                کمی

نمک دریا                                                 کمی

فلفل سیاه                                               کمی

روش پخت :

گوشت و دنبه شسته را به قطعات دلخواه برش داده  با پیاز   مخلوط کرده میگذاریم نیم ساعت بماند . سپس گوشت را داخل دیزی سنگی ریخته شیر را اضافه کرده میگذاریم بجوش بیاید در این مرحله باید خیلی مراقب باشیم که شیر سر نرود ، مخلوط کف شیر و کف گوشت زود سر میرود بنا بر این با دقت بالای سر دیگ ایستاده کاملا کف آنرا میگیریم .

بعد از اطمینان از اینکه کاملا کف گیری کرده ایم حرارت را خیلی کم کرده میگذاریم به آهستگی بجوشد و کاملا بپزد و جا بیفتد . اگر گوشت گوسفند استفاده کرده اید  زمان پخت حدود 3 و نیم ساعت و اگر شتر استفاده کرده اید زمان پخت حدود 6 ساعت است .

نیم ساعت به پایان پخت زرچوبه و زعفران را اضافه کرده و ده دقیقه آخر نمک و دارچین و جوز هندی را اضافه میکنیم و بعد از خاموش کردن شعله ، فلفل سیاه را  با فلفل ساب  روی غذا بسایید .

در این غذا به هیچ  عنوان از چاشنی های ترش استفاده نکنید .آنقدر خوشمزه و لذیذ است که نیازی به چاشنی ترش ندارد و حتی با ترشی  به اصطلاح شیر  می برد .

این غذا را با برنج میتوانید میل کنید .              نوش جان

مزاج غذا :

گوشت گوسفند : گرم و تر                گوشت شتر : گرم و خشک

پیاز ،نمک و ادویه ها : گرم و خشک         شیر گاو  : سرد و تر  

مزاج این غذا بیشتر گرم است .


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.