باز هم کوفته ،کوفته تبریزی
مواد لازم :
برنج ایرانی 1 پیمانه
لپه 1 پیمانه
گوشت گوسفندی چرخ کرده نیم کیلو
تخم مرغ محلی 1 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق غذا خوری
مرزه خشک شده 3 قاشق
آلو بخارا شسته شده 20عدد
گردو مغز شده 10 عدد
پیاز رنده شده 4عدد
نمک کمی
فلفل سیاه و قرمز کمی
مواد سس :
رب گوجه فرنگی خونگی 3 قاشق غذا خوری
پیاز رنده شده 1 عدد
نمک 1 قاشق
فلفل کمی
زرچوبه کمی
روغن زیتون 6 قاشق
آبغوره 1/2 پیمانه
روش پخت :
به اندازه یک پیاز رنده شده را با 3 قاشق رب گوجه فرنگی و 6 لیوان آب و کمی نمک و فلفل و آبغوره یا سماق در دیگ مسی ریخته میگذاریم جوش بیاید .
برنج و لپه را پاک کرده وقتی نیم پز شد آبکش میکنیم ،وقتی آب آن کاملا رفت در یک لگن ریخته و گوشت
تخم مرغ ، آرد نخودچی و پ بقیه پیاز (که کاملا آب آن را گرفته ایم و داخل سس ریخته ایم ) و مرزه و نمک و فلفل را اضافه میکنیم و کاملا ورز میدهیم
حالا از مواد به اندازه یک پرتقال درشت برداشته کف دست پهن کرده و داخل آن آلو و گردو گذاشته و و دوباره بهم آورده و مثل توپ گرد میکنیم و آهسته داخل سس که به جوش آمده می اندازیم و بعد دانه های بعدی و بعدی ودر پایان میگذاریم آهسته بپزد و بعد از پایان پخت در ظرف مناسب کشیده و نوش جان میکنیم .
مزاج غذا :
برنج ، آبغوره : سرد و خشک آلو بخارا ، رب گوجه فرنگی :سرد و تر
لپه ، آرد نخودچی ، مرزه ، پیاز ، زرچوبه ، نمک ، فلفل ؛، روغن زیتون : گرم و خشک
گوشت گوسفندی : گرم و تر تخم مرغ: سفیده سرد _ زرده گرم
به نظر من این غذا مجموعا متعادل می شود