دیر خوابیدن و زایل کردن خواب شب، سودازا هست، لذا تنظیم خواب تاثیر خوبی برای افراد سودایی در پی خواهد داشت.
3- کارهای فکری خسته کننده
4- کارهای سخت جسمانی که باعث عرق کردن فراوان می شود
5- آب و هوای خشک
6- غم، غصه و استرس
الف ـ مواد غذایی سودازا:
مواد غذایی که باعث ایجاد خلط سودا در افراد می شوند عبارتند از کلیه مواد غذایی سرد و خشک که در لیست مواد غذایی به تفکیک طبع درج
شده اند، همچنین مواد غذایی ذیل هر چند دارای طبع سرد و خشک نیستند، ولی
خوردن آن ها سودازا است که باید از مصرف آنها نیز خودداری نمایند که
عبارتند از:
بادنجان، چای، سیب زمینی، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و گوشت گاو
ب ـ رفتارها و محیط های سودازا:
1- امواج الکترومغناطیسی:
یکی
از عوامل ایجاد سودا در بدن که متاسفانه مردم امروزی در زندگی های صنعتی
با آن ها زیاد سر و کار دارند، قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی می
باشد. تماشای تلویزیون، کار با کامپیوتر و استفاده از تلفن همراه یکی از
رایج ترین فعالیت هایی است که فرد را در معرض دریافت بیشتر این امواج قرار
می دهد، لذا فردی که منع سودازاها برایش تجویز می شود باید حتی الامکان خود
را از آن ها دور کند؛ یعنی نه تنها از این تجهیزات استفاده نکند، بلکه خود
را حتی الامکان در معرض این امواج نیز قرار ندهد، تلویزیون، کامپیوتر و
گوشی تلفن همراهی که روشن هستند، همگی باعث افزایش سودا می گردند، حتی اگر
از آن ها استفاده نیز نشود.
روشن بودن تلویزیون بدون حتی تماشای آن،
خواباندن اطفال در کنار تلویزیونهای روشن، خوابیدن در کنار گوشی های تلفن
همراه که کار ساعت زنگی را برای ما انجام می دهند، نصب آنتن های تلفن های
همراه در پشت بام منازل و ... از عوامل سودازا هستند که باید مردم در این
زمینه آگاه شوند و از آنها دوری کنند، این امواج برای بدن ما مضر هستند و
ما همه تحت تاثیر این میدان های الکترومغناطیسی قرار می گیریم که همگی
سودازا هستند، لذا هر چه کمتر در معرض آنها قرار بگیریم، بهتر هست.
توصیه می گردد مقاله "سجده بر خاک راهکار دفع امواج الکترومغناطیسی برای شهروندان الکترونیکی" را مطالعه نمایید.
2- دیر خوابیدن و زایل کردن خواب شب، سودازا هست، لذا تنظیم خواب تاثیر خوبی برای افراد سودایی در پی خواهد داشت.
3- کارهای فکری خسته کننده
4- کارهای سخت جسمانی که باعث عرق کردن فراوان می شود
5- آب و هوای خشک
6- غم، غصه و استرس
پ ـ توصیه هایی برای سودایی ها:
توصیه می شود افرادی که غلبه سودا دارند از سودازاها که در بالا شرح داده شد، دوری کنند و موارد ذیل را رعایت نمایند:
مواد
غذایی با طبع گرم و تر زیاد بخورند. دستورات تغذیه را کاملاً مراعات
نمایید، بدنشان را با روغن بادام شیرین، روغن مالی نمایید، از حمام گرم
حتماً استفاده کنند و حجامت نیز به موقع انجام دهند.
سودایی ها اصلاً
نباید از لحاظ جسمی و فکری خود را خسته کنند و هر وقت خسته می شوند باید به
اندازه کافی استراحت نمایند، هنگام گرسنگی به اندازه کافی غذا میل نمایند،
باید شرایط زندگی ایشان راحت و خوب باشد، در جای خوش آب و هوا زندگی کنند و
روحیه خود را باید شاد نگهدارند و اطرافیانشان باید در این امر آن ها را
یاری دهند، محل خوابشان نیز باید راحت باشد و از غم و غصه و استرس دور
باشند و خوردن روزانه یک لیوان شیر سالم و یک لیوان آب هویج نیز برایشان
مفید است.
موارد مذکور را تا زمان تعدیل طبع باید رعایت نمایند.
یکی از داروهای بسیار مفید برای ایشان نیز آب پنیر به همراه افتیمون است.
روش
تهیه: 2 لیوان شیر را بجوشانید و در زمان نزدیک به جوش، قبل از آنکه بجوشد
و سر ریز شود، دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و 5 بار به مدت هر
بار 30 ثانیه در شیر زده شود.
سپس در زمان جوش نیز یک قاشق سرکه خانگی
به آن بزنید تا شیر ببرد. شعله را خاموش کنید و یک ساعت بعد آنرا صاف کنید،
مایع حاصله را آب پنیر می گویند.
هر روز صبح ناشتا یک لیوان از این آب پنیر را میل کنند. این درمان را ممکن است لازم باشد تا 6 ماه مصرف کنند.
ت ـ دستور تهیه ماءالجبن:
یک کیلو شیر را جوشانده بلافاصله بعد از جوش آمدن شعله را خاموش کرده و دو سوم استکان سکنجبین ترش یا سرکه خانگی در آن بریزید و کمی صبر نمائید تا شیر به اصطلاح بریده شود. اگر شیر بریده نشد، می توانید چند قاشق غذاخوری دیگر سرکه خانگی به آن اضافه نمائید تا بریده شود.
سپس شیر بریده شده را درون کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری
نمائید. به آب حاصل از این فرایند ماء الجبن می گویند. پس از فشردن کیسه
پارچه ای برای گرفتن ماء الجبن خواهید دید که یک کف سفید روی آب نقش می
بندد که باید این کف گرفته شود.
میزان مصرف ماء الجبن بدین صورت است:
روزانه یک لیوان بزرگ (cc 250) ناشتا میل شود. در صورتی که بیمار مشکل معده
داشت باید ابتدا معده را اصلاح کند سپس مصرف ماء الجبن را آغاز نماید یا
می تواند همزمان با اصلاح معده مصرف را شروع کند. در صورت مشاهده استفراغ
یا روان شدن معده باید گفت که این موارد طبیعی است و نوعی سم زدایی از بدن
می باشد.
ث ـ توجه:
1- می توانید یک جلسه برای سه روز ماء الجبن آماده نمائید. ماء الجبن باید ولرم مصرف شود.
2- برای هم زدن آن بهتر است از چوب انجیر که سرش کوبیده شده است استفاده شود. در صورت عدم امکان از قاشق چوبی استفاده شود.
3- مدت مصرف 2 ماه در صورت نیاز تا 6 ماه ادامه می یابد.
4- مقدار مصرف قابل تغییر است.
5-
در صورتیکه علائم غلبه سودا دارید، در زمان نزدیک به جوش (قبل از بجوش
آمدن شیر و اضافه کردن سرکه) دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و 5 بار
به مدت هر بار 30 ثانیه در شیر زده شود.
6- مصرف در همه سنین بلامانع است.
ج ـ خواص ماء الجبن:
خاصیت اصلی آن سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز پاکسازی می کند. به همین دلیل در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالات خلقی مفید است. با توجه به اینکه امروزه به دلیل آلودگی هوا و انواع غذاهای کارخانهای میزان سموم موجود در خون و کبد زیاد است توصیه میشود افراد سالم نیز به نوشیدن آن مداومت داشته باشند.