شله حلوه
مواد لازم:
- حلوه پاک کرده شسته 2 قاشق غذاخوری
- برنج 1 پیمانه
- روغن حیوانی اعلا 4 قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
- عسل 3قاشق یا بیشتر
طرز تهیه:
حلوه و برنج و مقدار کم نمک را داخل ظرف ریخته می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید. و روی برنج آب بریزید.(میزان آب به قدری باشد که در حد سوپ غلیظی پخته شود ) بعد از جوش آمدن کف روی آنرا گرفته روغن را اضافه کرده و حرارت را خیلی کم میکنیم تا ÷خته و غلیظ شود.
بنا بر میل و ذائقه میتوان این غذا را شیرین یا شور آماده کرد .اگر با نمک میخواهید حدود1 قاشق مربا خوری نمک در 10 دقیقه پایانی پخت اضافه میکنیم و اگر شیرین میل داریم در هنگام خوردن در سر سفره روی غذا عسل میریزیم و میل می کنیم.
این غذا مقوی و نسبتاً چرب می باشد و همین طور سریع آماده می شود. شله حلوه بیشتر غذای اختصاصی و تقویتی برای زنان تازه زایمان کرده است و فایده آن : کمک به تخلیه رحم از مواد زائدبعد از زایمان و آرام بخش دل درد های عادت ماهانه بانوان گزارش شده .
مزاج غذا :
برنج :سرد و خشک حلوه :گرم و خشک
روغن زرد حیوانی :گرم و تر عسل :معتدل
این غذا مجموعا معتدل است