یک غذای گیلانی و مازندرانی
مواد لازم :
1. اسفناج یک کیلو
2. سبزی معطر (شوید، گشنیز، نعناع و جعفری) نیم کیلو
3. سیر پوست گرفته و خرد شده یک یا دو بوته
4. تخم مرغ سالم خونگی ۴ عدد
5. روغن زیتون یا کنجد 6 قاشق (۱۵۰ گرم)
6. رب نارنج یا آبغوره به مقدار لازم
7. نمک دریا به مقدار لازم
۸. آرد برنج نیم پیمانه (100 گرم)
طرز تهیه به روش سالم :
سبزیها را خرد و با سیر مخلوط کرده با سه قاشق روغن حدود 5 دقیقه روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم تاکمی نرم شود . بعد اسفناج را درشت خرد کرده درون مایه میریزیم و میگذاریم اسفناج کاملاً بپزد. سپس آرد برنج را در کمی آب سرد حل کرده و آن را به مایه افزوده و هَم میزنیم.
این خورشت باید به سفتی یک آش معمولی باشد. بعد از آماده شدن آبغوره یا آب نارنج اضافه میکنیم. سپس تخممرغها را در ظرفی شکسته و کمی نمک میزنیم و در پایان طبخ داخل خورشت میریزیم و هم میزنیم. بعد از یکی دو جوش، خورشت آمادهاست.
نکته :مقدار آب خورش رو کمتر بگیرید تا با اضافه کردن آبغوره زیاد آبکی نشود .
مزاج غذا :
شوید،نعناع، جعفری : گرم و خشک گشنیز :سرد و خشک
اسفناج :کمی سرد و تر برنج : سرد و تر
تخم مرغ : زرده : گرم سفیده : سرد سیر : گرم و خشک
آبغوره : سرد و خشک نمک :گرم و خشک
افزودن ادویه ای مثل :فلفل ،زرچوبه و زعفران مزاج غذا را گرمتر میکند
مجموعا مزاج این غذا معتدل است