خورش ترشی تره بدون گوشت یک غذای گیلانی و مازندرانی

خورش ترشی تره

 

      خورش      ترشی تره        بدون گوشت      

یک غذای گیلانی و مازندرانی

مواد لازم :

1.     اسفناج                                                       یک کیلو

2.     سبزی معطر (شوید، گشنیز، نعناع و جعفری)      نیم کیلو

3.     سیر پوست گرفته و خرد شده                          یک یا دو بوته

4.     تخم مرغ سالم خونگی                                   ۴ عدد

5.     روغن زیتون یا کنجد                                        6 قاشق  (۱۵۰ گرم)

6.     رب نارنج یا آبغوره                                           به مقدار لازم

7.     نمک دریا                                                      به مقدار لازم

۸.     آرد برنج                                                       نیم پیمانه (100 گرم)

طرز تهیه به روش سالم :

         سبزی‌ها را خرد و با سیر مخلوط کرده با سه قاشق روغن حدود 5 دقیقه روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم تاکمی نرم شود . بعد اسفناج را درشت خرد کرده درون مایه می‌ریزیم و می‌گذاریم اسفناج کاملاً بپزد. سپس آرد برنج را در کمی آب سرد حل کرده و آن را به مایه افزوده و هَم می‌زنیم.

          این خورشت باید به سفتی یک آش معمولی باشد. بعد از آماده شدن آبغوره یا آب نارنج اضافه می‌کنیم. سپس تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و کمی نمک می‌زنیم و در پایان طبخ داخل خورشت می‌ریزیم و هم می‌زنیم. بعد از یکی دو جوش، خورشت آماده‌است.

نکته :مقدار آب خورش رو کمتر بگیرید تا با اضافه کردن آبغوره زیاد آبکی نشود .

مزاج غذا :

  شوید،نعناع، جعفری :  گرم و خشک         گشنیز :سرد و  خشک   

 اسفناج :کمی سرد و تر                         برنج   : سرد و تر

تخم مرغ : زرده : گرم    سفیده :  سرد             سیر :  گرم و خشک      

آبغوره :  سرد و خشک                                        نمک :گرم و خشک     

افزودن ادویه ای مثل :فلفل ،زرچوبه و زعفران مزاج غذا را گرمتر میکند  

مجموعا مزاج این غذا معتدل است

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.