|
نازخاتون - ترشی مازندرانی |
ناز خــــــــــــــاتون :
مواد لازم :
- ریحان سبز : 100 گرم
- گلپر : یک قاشق چایخوری
- سیر خام پوست کنده : 2 حبه
- بادمجان گوشتی بدون تخم : 3 عدد
- آبغوره ترش : به مقدار لازم
- نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه :
بادمجون ها رو بدون پوست کندن و یا کندن
دُم , روی آتش زغال بریان یا کبابی کنید ! باید
طوری باشه که پوستش بسوزه و وا بره ولی داخل و مغزش نرم و سبز مایل به قهوه ای
باقی بمونه و نسوزه.
حالا بادمجانها رو در حالیکه یک آبکش زیر دستتون قرار دادین ,
زیر شیر آب بگیرین و پوستهاش رو راحت بکنین و گوشت کبابی شده بادمجون رو داخل آبکش
بذارین تا آبش بره
.
حالا بادمجانها و سیر و سبزی رو با هم
داخل خرد کن بریزین و بصورت پوره در بیارین . اگه
از چرخ گوشت استفاده میکنین 2 تا 3 بار عمل چرخ کردن رو انجام بدین تا مواد کاملن
له و مخلوط بشن . حالا این مواد رو داخل یک کاسه ریخته و به اونها نمک و گلپر و
آبغوره اضافه کنید . آبغوره هر چقدر ترش تر باشه خوشمزه تر میشه . برای این مقدار
حدود نیم لیتر آبغوره لازمه . بهتره کم کم بریزین و مخلوط کنید و اگر کم بود
دوباره اضافه کنید و در آخر نمک رو اضافه کنید و بچشین . این ترشی نباید خیلی شل و
یا خیلی سفت باشه و از فرنی کمی سفت تره !
این ترشی رو میتونید تا یکهفته داخل شیشه در بسته در یخچال
نگهداری کنید .
این ترشی بخاطر وجود آبغوره چربی خون رو کم
میکنه و وجود سیر فشار خون رو پایین میاره و ضد سرطانه و گلپر هم تقویت کننده
عمومی بدن هست و ریحان میکروب کش و دارای آنزیم هایی هست که ضد مسمومیت غذاهای
گوشتیه .
مزاج :
بادمجان – سیر- گلپر- ریحان :گرم و خشک آبغوره : سرد و خشک
مزاج این ترشی بیشتر مایل به گرمی است .