نازخاتون - ترشی مازندرانی


نازخاتون - ترشی مازندرانی

    ناز       خــــــــــــــاتون    :

مواد لازم :
-
ریحان سبز :                                  100 گرم
-
گلپر :                                           یک قاشق چایخوری
-
سیر خام پوست کنده :                       2 حبه
-
بادمجان گوشتی بدون تخم :                3 عدد
-
آبغوره ترش :                                 به مقدار لازم
-
نمک:                                           به میزان دلخواه

طرز تهیه :
        بادمجون ها رو بدون پوست کندن و یا کندن دُم , روی آتش زغال بریان یا کبابی کنید ! باید طوری باشه که پوستش بسوزه و وا بره ولی داخل و مغزش نرم و سبز مایل به قهوه ای باقی بمونه و نسوزه.
حالا بادمجانها رو در حالیکه یک آبکش زیر دستتون قرار دادین , زیر شیر آب بگیرین و پوستهاش رو راحت بکنین و گوشت کبابی شده بادمجون رو داخل آبکش بذارین تا آبش بره .
        حالا بادمجانها و سیر و سبزی رو با هم داخل خرد کن بریزین و بصورت پوره در بیارین . اگه از چرخ گوشت استفاده میکنین 2 تا 3 بار عمل چرخ کردن رو انجام بدین تا مواد کاملن له و مخلوط بشن . حالا این مواد رو داخل یک کاسه ریخته و به اونها نمک و گلپر و آبغوره اضافه کنید . آبغوره هر چقدر ترش تر باشه خوشمزه تر میشه . برای این مقدار حدود نیم لیتر آبغوره لازمه . بهتره کم کم بریزین و مخلوط کنید و اگر کم بود دوباره اضافه کنید و در آخر نمک رو اضافه کنید و بچشین . این ترشی نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشه و از فرنی کمی سفت تره !
این ترشی رو میتونید تا یکهفته داخل شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید .

       این ترشی بخاطر وجود آبغوره چربی خون رو کم میکنه و وجود سیر فشار خون رو پایین میاره و ضد سرطانه و گلپر هم تقویت کننده عمومی بدن هست و ریحان میکروب کش و دارای آنزیم هایی هست که ضد مسمومیت غذاهای گوشتیه .

مزاج :

بادمجان – سیر- گلپر- ریحان :گرم و خشک                       آبغوره : سرد و خشک

مزاج این ترشی بیشتر مایل به گرمی است .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.