ماهی شکم پر(حلوا سیاه)

ماهی شکم پر(حلوا سیاه)
ماهی شکم پر  (حلوا سیاه)

بازم غذای بومی ایرونی

مواد لازم :

ماهی حلوا                                                   1 عدد

مغز گردو خرد شده                                        200 گرم 

زرشک                                                        2 ق

سبزی معطر شوید گشنیز جعفری  پیازچه خرد شده         4 ق       

پیاز رنده                                                     1 عدد

سیر رنده شده                                             3 حبه

رب انار                                                        2 ق

زعفران                                                         کمی

روغن کنجد یا زیتون                                          6 ق

نمک فلفل سیاه و قرمز                                      کمی

 طرز تهیه :

 فلس ماهی را گرفته شکم ماهی را کمی چاک داده به آرامی شکمش را تمیز کرده  آبشش ها را خارج کرده  باله هارو قیچی کرده و تمیز می شوییم .

کمی پیاز خرد شده و زعفران و نمک داخل شکم ماهی مالیده نیم ساعت بماند . پیاز را با کمی روغن روی شعله کم می گذاریم تا نرم شود ، سبزی و زرشک و مغز گردو  وسیر را اضافه کرده رنگ سبزی تغییر کرد  رب انار و نمک و فلفل رو اضافه کرده  5 دقیقه بعد داخل شکم را از پیاز قبلی خالی کرده و با مخلوط جدید پر میکنیم

و شکم ماهی را با نخ خیاطی( که در آب نمک فرو برده ایم) می دوزیم . سینی فر رو چرب کرده اونو داخل سینی گذاشته روی ماهی رو هم با روغن چرب کرده داخل فر 20 دقیقه با حرارت 250 درجه بپزه .

دوستان اگه فر ندارین  ماهی رو با کمی روغن 3 قاشق آب توی تابه گذاشته درش رو گذاشته روحرارت خیلی ملایم میذارین مغز پخت بشه . وقتی من این غذارو توی تابه پختم عالی شده .

بعد از پخت ماهی رو با برشهای لیمو ترش و جعفری و سایر سبزیجات با سلیقه خودتون تزیین می کنین .

نوش جون 

مزاج غذا :

ماهی : سرد و تر    مغز گردو : گرم و خشک     زرشک : سرد و خشک         

شوید جعفری پیازچه پیاز سیر : گرم و خشک       گشنیز :سرد     رب انار : سرد 

روغن کنجد: گرم و تر      نمک فلفل سیاه و قرمز زعفران: گرم و خشک

این غذا بسیار سرده ولی با ادویه و گردو و میل کردن چند عدد خرما سردیش جبران میشه .  


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.