بازم غذای بومی ایرونی
مواد لازم :
ماهی حلوا 1 عدد
مغز گردو خرد شده 200 گرم
زرشک 2 ق
سبزی معطر شوید گشنیز جعفری پیازچه خرد شده 4 ق
پیاز رنده 1 عدد
سیر رنده شده 3 حبه
رب انار 2 ق
زعفران کمی
روغن کنجد یا زیتون 6 ق
نمک فلفل سیاه و قرمز کمی
طرز تهیه :
فلس ماهی را گرفته شکم ماهی را کمی چاک داده به آرامی شکمش را تمیز کرده آبشش ها را خارج کرده باله هارو قیچی کرده و تمیز می شوییم .
کمی پیاز خرد شده و زعفران و نمک داخل شکم ماهی مالیده نیم ساعت بماند . پیاز را با کمی روغن روی شعله کم می گذاریم تا نرم شود ، سبزی و زرشک و مغز گردو وسیر را اضافه کرده رنگ سبزی تغییر کرد رب انار و نمک و فلفل رو اضافه کرده 5 دقیقه بعد داخل شکم را از پیاز قبلی خالی کرده و با مخلوط جدید پر میکنیم
و شکم ماهی را با نخ خیاطی( که در آب نمک فرو برده ایم) می دوزیم . سینی فر رو چرب کرده اونو داخل سینی گذاشته روی ماهی رو هم با روغن چرب کرده داخل فر 20 دقیقه با حرارت 250 درجه بپزه .
دوستان اگه فر ندارین ماهی رو با کمی روغن 3 قاشق آب توی تابه گذاشته درش رو گذاشته روحرارت خیلی ملایم میذارین مغز پخت بشه . وقتی من این غذارو توی تابه پختم عالی شده .
بعد از پخت ماهی رو با برشهای لیمو ترش و جعفری و سایر سبزیجات با سلیقه خودتون تزیین می کنین .
نوش جون
مزاج غذا :
ماهی : سرد و تر مغز گردو : گرم و خشک زرشک : سرد و خشک
شوید جعفری پیازچه پیاز سیر : گرم و خشک گشنیز :سرد رب انار : سرد
روغن کنجد: گرم و تر نمک فلفل سیاه و قرمز زعفران: گرم و خشک
این غذا بسیار سرده ولی با ادویه و گردو و میل کردن چند عدد خرما سردیش جبران میشه .