|
کدو حلوایی یه سبزی "پاییزی و زمستونیه" که در پخت انواع دسر و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیره.
خورش کدو حلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه ست که کدو حلوایی ماده اصلیه و به همراه آلو، مزهدار میشه.
در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
مواد لازم:
گوشت خورشی 300 گرم
کدو حلوایی یک کیلوگرم
پیاز متوسط 2 عدد
آلو بخارا 100 گرم
پودر زعفران حل شده در آب کمی
روغن کنجد 4 قاشق
دارچین یک قاشق چایخوری سرپُر
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنین.
2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزین تا آب اضافی آاون خارج بشه ، پیاز رو خلالی خرد کنین بعد داخل قابلمهای باپیاز خردشده مخلوط کنین . به گوشت زعفران هم اضافه کرده و 1 ساعت در یخچال بماند
حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز افزوده و در ظرف رو بگذارین تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزه.
3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنین. بعد اونا رو داخل سبدی آبکشی کنین.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را اضافه کرده و همچنان به مدت ربع ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.وبعد کدو را اضافه میکنیم.
4- با توجه به اینکه کدو – بهخصوص در صورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید.
برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکات:
1- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
2- افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری عسل به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند.
مزاج غذا :