خورش کدو حلوایی

خورش کدو حلوایی

کدو حلوایی یه سبزی "پاییزی و زمستونیه"  که در پخت انواع دسر و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار می‌گیره.

خورش کدو حلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه ست که  کدو حلوایی ماده اصلیه و به همراه آلو، مزه‌دار می‌شه.

در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را به‌عنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز می‌پزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت می‌برند.

مواد لازم:

گوشت خورشی                            300 گرم

کدو حلوایی                                    یک کیلوگرم

پیاز متوسط                                    2 عدد

آلو بخارا                                          100 گرم

پودر زعفران حل شده در آب                کمی

روغن کنجد                                   4 قاشق

دارچین                                          یک قاشق چای‌خوری سرپُر

نمک و فلفل                                   به میزان لازم


طرز تهیه:

1- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلال‌های کوچک خرد کنین.

2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزین تا آب اضافی آاون خارج بشه ، پیاز رو خلالی خرد کنین بعد داخل قابلمه‌ای باپیاز خردشده مخلوط کنین . به گوشت زعفران هم  اضافه کرده و 1 ساعت در یخچال بماند

حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز افزوده و در ظرف رو بگذارین تا گوشت روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزه.

 3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنین. بعد اونا رو داخل سبدی آبکشی کنین.

در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را  اضافه کرده و همچنان به مدت ربع ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.وبعد کدو را اضافه میکنیم.

4- با توجه به اینکه کدو – به‌خصوص در صورتی که تکه‌های آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له می‌شود، پس از اضافه‌کردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق‌گاز حرارت ندهید.

برای این منظور، باتوجه به اندازه تکه‌های کدو، یک ربع تا نیم‌ساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.

نکات:

1- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپ‌خوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.

 2- افرادی که به خورش‌های شیرین علاقه‌مندند، می‌توانند با اضافه‌کردن آلو و همچنین یک قاشق سوپ‌خوری عسل به خورش، طعم آن را شیرین‌تر کنند.

مزاج غذا :

 کدو : سرد و تر      گوشت گوسفند : گرم و تر       آلو : سرد و تر
دارچین : گرم و خشک   آبغوره :سرد و خشک
مجموعا این غذا معتدل میشه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.