مصرف نوشابه‌ شیرین احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می‌دهد

تحقیقات جدید دانشمندان نشان داد
مصرف نوشابه‌ شیرین احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می‌دهد

خبرگزاری فارس: افرادی که دست کم 2 بار در هفته نوشابه‌های شیرین مصرف می‌کنند احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده در خود را بالا می‌برند. دانشمندان شکر را عامل این اتفاق می‌دانند.

 

 

مصرف نوشابه‌ شیرین احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس، بررسی داده‌های جمع‌آوری شده در مورد 60 هزار و 524 نفر نشان داد احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده در افرادی که دوبار یا بیشتر در هفته به مصرف نوشابه‌های شیرین رو می‌آورند نسبت به افرادی که این نوشابه‌ها را مصرف نمی‌کنند تا حد زیادی افزایش می‌یابد.
در این تحقیق هیچ ارتباطی میان نوشیدن آبمیوه و سرطان لوزالمعده که یکی از سرطان‌هایی است که فرد را به سرعت می‌کشد، مشاهده نشده است و کمتر از 5 درصد بیمارانی که به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند 5 سال یا بیشتر پس از ابتلا زنده خواهند ماند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه این اولین تحقیقی است که در مورد نقش نوشابه‌های شیرین و گازدار در ابتلا به بیماری‌های مرتبط با لوزالمعده در آسیا انجام می‌شود که سبک زندگی و رژیم غذایی مردم آن روز به روز بیشتر به غرب شبیه می‌شود.
شرکت‌کنندگان در این تحقیق که دو بار یا بیشتر در هفته نوشابه‌های شیرین مصرف کرده‌اند اغلب مردان جوانتری بوده‌اند که همچنین سیگار کشیده و الکل مصرف می‌کنند و دارای رژیم غذایی با کالری بالا و فعالیت بدنی کم هستند. همچنین مصرف گوشت قرمز نیز در میان آنها بیشتر بوده است.
در این تحقیق که توسط محققان دانشگاه مینه سوتا و بر اساس داده‌های مطالعه بهداشتی چینی سنگاپوری‌ها انجام شده اشاره شده که رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی خاص مانند گوشت قرمز می‌تواند در این امر موثر باشد اما به عقیده پژوهشگران شکر مهمترین عامل در ابتلا به سرطان لوزالمعده است که البته این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری است.
بر این اساس30 گرم از یک نوشابه معمولی شیرین دارای 65 گرم شکر است که این میزان در همان مقدار از آب میوه تنها 21 گرم است. اگر این نتایج در تحقیقات بعدی نیز ثابت شود آنگاه حذف این گونه نوشابه‌های راهی برای کاهش ابتلا به سرطان لوزالمعده است

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.