در بین رژیمهای غذایی که این افراد داشتند دو
الگوی تغذیهای اصلی شناخته شد که شامل
«الگوی غذایی کامل» و «الگوی غذایی فرآوری شده»
بودند.
گروه اول شامل مصرف زیاد روزانه سبزیها و میوههای
تازه و ماهی و گروم دوم
شامل مصرف مقادیر زیادی دسرهای
شیرین، شکلات، غذاهای
سرخ شده، گوشت
فراوری شده و غلات سفید و محصولات
لبنی پرچرب بودند.
محققان پس از
در نظر گرفتن فاکتورهایی چون سن
و جنسیت دریافتند که مصرف زیاد خوردنیهای گروه دوم یعنی غذاهای فرآوری شده منجر به
بروز افسردگی میشود. اما افرادی که تغذیه سالمتر دارند کمتر دچار حالت افسردگی میشوند.
محققان دریافتند: رابطه قوی بین
رژیم غذایی و علائم افسردگی پس از کنترل بسیاری از فاکتورهای خطرزا وجود
دارد.