یک متخصص تغذیه، میوهها و سبزیها را از ارکان اصلی تغذیه انسان دانست و گفت: خوردن این گروه غذایی به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامین و عناصر معدنی و دارا بودن فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب توصیه میشوند. همچنین رنگدانههای موجود در میوهها و سبزیها، معجون سلامت بشرند.
دکتر سیدعلی کشاورز در گفتگو با ایسنا گفت: میوهها و سبـــزیها دارای ویتامینهایC، گروه B غیر از B12 و پیش ساز ویتامین A هستند. همچنین عناصر معدنی به ویژه پتاسیم و منیزیم و به میزان کمتر آهن و کلسیم در آنها وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب موجود در میوهها، در پیشگیری از یبوست مؤثرند. همچنین فیبرهای محلول در آب، جذب کلسترول را در دستگاه گوارش کاهش میدهد، بنابراین در افراد با چربی و کلسترول بالا، خوردن میوههایی مانند سیب، توصیه میشود.
این متخصص تغذیه، امتیاز بعدی میوه و سبزی را رنگدانههای آنها برشمرد و گفت: امروزه ثابت شده است که این رنگدانهها در کاهش ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی - عروقی مؤثرند.
دکتر کشاورز در پایان با بیان این که در تمام میوهها مقداری قند وجود دارد، یادآور شد: این باورعمومیکه میوه ترش، قند ندارد، اشتباه است. به عنوان مثال، قند پرتقال کمتر از قند لیموشیرین نیست. البته قند میوه، زیان قند معمولی را ندارد ولی به افراد چاق توصیه میشود در خوردن میوه افراط نکنند.