|
کلسیم میخوای؟ |
1 سبزیهایی مانند اسفناج، کنگر فرنگی، چغندر، چای و کاکائو دارای اسید اگزالیک میباشد. اسید اگزالیک به کلسیم میپیوندد و کمپلکس نامحلول درست میکند، ایجاد این کمپلکس جذب کلسیم را کاهش میدهد.
2 اسید فیتیک که یک اسید موجود در سبوس غلات است نیز با کلسیم، کمپلکس نامحلول تشکیل میدهد.
حبوبات نیز منبع خوبی برای کلسیم هستند ولی مقدار کلسیم جذب شده از حبوبات به خاطر اسید فیتیک موجود در آنها کم میباشد.
3 دریافت مقدار کافی کلسیم توسط تغذیه و در صورت برطرف نشدن نیاز به کلسیم، استفاده از مکمل کلسیم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان بسیار مهم و تاثیرگذار میباشد.
4 وجود اسید فسفریک در نوشابهها باعث کاهش جذب کلسیم میشوند. بنابراین باید از استفاده زیاد آنها پرهیز کنید.
5 انواع مواد خوراکی مثل سیبزمینی، کدو، نخود و صیفیجات و ریشه بعضی ......