یکی
از مشکلاتی که معمولا مردم در شب عید با آن مواجهاند خرید زیاد میوه و
تغییر رنگ پیدا کردن برخی میوهها مثل موز با گذر زمان، پلاسیده شدن یا لیز
شدن پوست آنها یا رسیدن بیش از حد و کپک زدنشان به ویژه در مرکبات است.
برای پیشگیری از این موضوع چند راهکار ساده به شما پیشنهاد میکنیم:
ایدهآلترین مکان برای نگهداری میوهها
شاید به نظر شما ایدهآلترین مکان برای نگهداری میوهها یخچال باشد، درحالی که همیشه اینطور نمی باشد. یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب می باشد. این فضا میتواند کشوی یخچال شما باشد اگر قصد دارید برای شب سال نو و چند روز دید و بازدید عید میوه تهیه کنید، توصیه ما این است که میوههای بادوامی مثل سیب، گلابی، خیار یا مرکبات بخرید یا اگر قصد مصرف دیگر انواع میوه را دارید آن را به مقدار زیاد خریداری نکنید و به اندازه مصرف 2 تا 3 روز از آن تهیه کنید.
میوهها را جدا از هم بگذارید یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریعتر میوهها و فساد زودتر آنها میشود نگهداری انواع میوه در کنار هم است. جالب است بدانید برخی میوهها گازی به نام اتیلون آزاد میکنند که میتواند سبب رسیدن میوه های دیگر و کاهش زمان نگهداری آنها شود. مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم خواهد شد.
توصیه ما این است که میوههایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید.
ایدهآلترین مکان برای نگهداری کیوی میتواند کنار سیبزمینی باشد. تماس میوهها با هم مشکلآفرین می باشد در صورتی که شما به اندازه کافی فضا در اختیار دارید توصیه میکنیم ابتدا پس از خرید، میوهها را برحسب درجه رسیدگی و سفتی یا نرمی آنها دستچین کنید و بعد در ظرفی آنها را به کمک برگههای کاغذ جدا از هم بچینید. این ترفند به آن علت است که اگر یک میوه دچار کپک یا پوسیدگی شود نتواند به راحتی فساد را به سایر میوههای همسایه خود انتقال دهد. حین دستچین کردن هم مواظب باشید میوهها را با نوک انگشتان فشار ندهید تا آسیب نبینند.
سبزی خوردن را قبل از مصرف حتما بشویید و در یک کیسهی پارچهای نگهدارید. از آنجا که برگهای سبزی آب زیادی دارد کیسه ی پارچهای باعث میشود سبزی سیاه و پلاسیده نشود
خیار بسیار حساس می باشد و بعد از چند روز تازگی و طعم خود را از دست میدهد. برای نگهداری خیار آن را از داخل کیسهی پلاستیکی خارج کنید،شسته و بعد از خشک شدن در یک قابلمهی در دار بریزید و در یخچال بگذارید. انگور را برای نگهداری بیشتر نشسته درون کیسه نگهدارید. شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال موجب ترک خوردن دانههای آن میشود.
موز را در صورتی که نرسیده باشد در روزنامه بپیچید و ابتدا دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید. این کار باعث شیرین شدن موز میشود. بعد از زرد شدن پوست موز آن را در یجچال بگذارید.