برای نگهداری زالو کافی است یک کوزه یا یک شیشه بزرگ مربا خوری را بردارید و داخل آن به اندازه یک سوم ظرف آب خنک بریزید و به جای درب آن ، چند توری ظریف روی هم گذاشته و با کِش آن را سفت کنید و باید این ظرف را در جایی تاریک و خنک نگهداری کنید و در مدت نگهداری نیازی نیست که به آنها غذا بدهید و هر روز باید مقداری از آب آنها را عوض کنید و دوباره آب تصفیه شده و شیرین و خنک بدون کلر را جایگزین کنید (زالو ها را یکدفعه آب به آب نکنید) و با انجام درست و صحیح این اعمال شما می توانید زالو ها را حتی تا یک سال نگه دارید ولی سعی کنید حداکثر 2 الی 3 هفته نگهدارید و سپس از آنها استفاده به عمل اورید برای جابجا کردن زالو ها می توانید از دست بدون دستکش نیز استفاده کنید و نگران گرفتن دستتان توسط زالو نباشید (البته می توانید از دست کش پلاستیکی یا لایتکس استفاده کنید) و این را بدانید که زالوی خیس و آبخورده به راحتی موضع مورد نظر شما را نمی گیرد به همین دلیل با یک گاز باز کمی زالوها را خشک نمائید .
صید زالو :
بهترین زمان صید زالو بهار و تابستان است . در ایران برای صید زالو , صیادان لباس های پلاستیکی و چکمه های بلند می پوشند و به داخل تالاب ها می روند و حرارت بدنشان زالوها را تحریک و جذب می کند و سپس بیرون از آب می آیند و زالوهای چسبیده به چکمه ها و لباس را جدا می کنند که این کار خیلی خسته کننده و وقت گیر می باشد .
البته می توان یک جوراب زنانه به پا کرد و پا را داخل آب کرده تا زالوها بدان بچسبند و زالوها از روی جوراب نمی توانند به پا نیش بزنند.
و البته صید زالو در فصل زمستان که فصل خواب زالوهاست و تابستان که فصل استراحت زالوهاست کاهش چشم گیری دارد که این از عجایب این جانور است زیرا در این دو فصل بر اساس مبانی طب سنتی خون گیری نیز به جز موارد اضطرار نباید انجام شود که این نکته بسیار جالبی است و معمولا صید زالوها در بهار و پائیز انجام می شود و نیز زالو درمانی هم باید در این دو فصل صورت گیرد .
و در کل برای حفظ سرزندگی زالو و داشتن بزاقی با ترکیب و کیفیتی خوب و با میکروبی کم , نگهداری مناسب زالو و روش مناسب آماده سازی ضروری است .
روش پرورش زالو (و نگهداری زالو)
PH آب باید کم تر از 7 باشد و تعداد زیادی مکان سایه دار برای استراحت زالو قرار داده شود . آب باید فاقد املاح اضافی باشد .
محدوده دمایی بهینه برای نگهداری طولانی مدت زالوهای بکاررفته در مقاصد پزشکی 8 درجه سانتیگراد است , اما دمای اتاق نیز قابل قبول است .
زالوها را با اسپری ملایم آب ولرم شستشو دهید.
ظروف سرامیک با گرما استریل می شوند.
سنگ های فاقد کلسیم باید در کف ظرف قرار داده شوند سنگ ها باید دارای لبه های تیز باشند.فاقد یون کلر و در هر لیتر آب مقطر 5/ گرم نمک دریا قرار داده شود.تعویض یک روز در میان آب جهت کاهش تعداد باکتری ها بالاخص آئروموناس هیدروفیلا توصیه می شود .
هفته ای یکبار ظرف نگهداری زالوها را با آب جوش ضدعفونی و استریل کنید
اگر رنگ آب قرمز شده بود ممکن است در اثر بالا آوردن خون توسط یکی از زالوها باشد یا حمله زالوهای دیگر به یکی از زالوها که خون بیشتری خورده است و باید شما عاملان مهاجم یا عامل مورد هجوم را مشخص کرده و از ظرف خارج کنید و استفراغ ھم دیگر تکرار نمی شود و آب را عوض نمائید .
و اگر رنگ آب قهوه ای مایل به سبز شد به خاطر مدفوع و موکوس پوست بدن زالوهاست که با تعویض آب این تغیر رنگ ایجاد نمی شود .
زالو اگر در جای ساکت باشد تولید مثل بیشتری دارد و هم کثافات و فضولات کم تری خواهند داشت
زالوها نتنها به هنگام صید بلکه وقتی مقدار اکسیژن یا دمای آب تغییر کند نیز فعالیت شنا کردنشان افزایش می یابد . در گذشته عموما این موضوع پذیرفته شده بود که زالوها فعالیت شناکردنشان در پاسخ به افت فشار هوا قبل از تغییرات ناگهانی در آب و هوا افزایش می یابد و به عنوان فشار سنج زنده مورد تعریف و ستایش قرار می گرفتند . زالوها به عنوان پیش بینی کننده طوفان در نمایشگاه بزرگ کارهای صنعتی تمام ملل در لندن فروخته شدند!! متاسفانه هیچ کس تا کنون این ادعا را ثابت نکرده است . هنوز از استفاده کنندگان زالوهای طبی عموما گزارش می کنند که این جانوران بعضی اوقات قبل از طوفان ها توام با صاعقه فعال تر شده و به طور بارز و مشخص در طول طوفان آشفته تر هستند . هنگامی که یک طوفان در حال تکوین و بوجود آمدن است زالوها قادر هستند که آن را تشخیص دهند بر اساس این قابلیت و توانایی دکترGeorge Merryweather در سال 1851 در نمایشگاه بین المللی کارهای صنعتی در لندن یک فشار سنج زالویی را معرفی و ارائه نمود.
پیش بینی کننده وضع هوا ی زالویی از سیستمی با 12 شیشه دهان گشاد که هر یک حاوی چندین زالو می باشد تشکیل شده است . هنگامی که فشار جو به طور ناگهانی تغییر می کند , زالوها به طرف قسمت فوقانی ظرف شیشه ای هجوم می آورند و یک اهرم از جنس استخوان سنگ را که از طریق یک زنجیر و مکانیسم تله موش به یک زنگ متصل بود لمس می کردند . (ص 92 کتاب زالو درمانی پزشکی)