یکی از تفاوت های زالو درمانی با سایر روش های خون درمانی , خونرَوی پس از زالو درمانی می باشد.
و حال سوال اینجاست که
1. علت این خون رَوی چیست؟
2. و چه کاربرد درمانی دارد؟
ج 1 - ( علت این خون رَوی چیست؟) : پروتئینی به نام " کالین " در بزاق زالو موجود است . وظیفه اصلی این پروتئین آنست که باعث خونریزی ثانویه می شود . و گاهی این خونریزی تا 12 ساعت به طول می انجامد . در یک نگاه سطحی و گذرا شاید شما از این موضوع متعجب شوید که , زالو چه نیازی به ماده ای دارد که سبب خونریزی طولانی مدت از زخم ایجاد شده شود ؟ زالو پس از یک ساعت یا کم تر , بعد از اینکه قربانی خود را مورد تهاجم قرار داد خودش را از آن جدا می کند و بیش از آن به طعمه متصل نمی ماند . پس چه فایده ای می تواند داشته باشد ؟ که در زیر می آوریم
1 – خونریزی ثانویه جهت جلب نمودن سایر زالوها طراحی شده و می تواند به عنوان ابزاری جهت حفاظت از جمعیت زالوها عمل نماید . زیرا خون خارج شده از زخم در آب پخش می شود و سبب جلب توجه سایر زالو ها می گردد و در نتیجه سایز زالو ها به سمت طعمه هجوم می آورند.
2 – این خونریزی طولانی و بلند مدت طراحی شده تا زخم ایجاد شده توسط نیش زالو تمییز گردد و بنابراین به عنوان ابزاری ساده و موثر جهت ضدعفونی کردن زخم عمل می کند . این امر مانع ورود میکرواُرگانیسم ها به داخل جریان وریدی نیز می شود و همچنین خطر ابتلا به بیماری های عفونی و سپسیس (عفونت خون) را کاهش می دهد!!!
3 – سبب خروج رسوبات و اخلاط اضافی و کثافات باقی مانده خون در داخل ورید ها نیز می شود .
و دلایلی دیگر ...
ج 2 - ( چه کاربرد درمانی دارد؟ ) : خونریزی بعد از افتادن زالوها نقش مهمی در بیرون راندن کثافات خون دارد . بنابراین توصیه می کنیم که مانع ادامه خونریزی نشوید و هیچ نوع نگرانی به خود راه ندهید چرا که پس از گردش آب دهان زالو در داخل رگ های بدن و حل کردن غلظت ها و رسوبات دیواره ی رگها , خون آلوده ی متاثر از بزاق دهان زالو به تدریج در طول چند ساعت از محل نیش زالو خارج می شود . سپس خونریزی به خود ی خود بسته شده و خون منعقد می شود.البته خون روی به مدت نیم ساعت الی یک ساعت کافی است و خونروی پس از زالو درمانی یکی از ارکان زالو درمانی محسوب می گردد . و بهتر است بیمار سر پا نایستد و استراحت کند و از شربت هایی مانند شربت زعفران , آب انار شیرین , شربت گلاب , و بید مشک و شربت تخم شربتی و تخم بالنگو و آب میوه های طبیعی تناول نماید. ولی در صورت سردی مزاج بیمار یا رقت بیش از حد خون بیمار یا احساس ضعف و ناتوانی در بیمار یا به هر دلیل دیگر که طبیب تصمیم گرفت پس از رها شدن زالو از موضع , محل را پانسمان کنید .