پانسمان بعد از زالو درمانی


تاریخ : شنبه 24 تیر 1391

بهتر است پس از آنکه زالو موضع آسیب دیده را رها کرد بگذاریم خونروی به مدت 10 الی 20 دقیقه ادامه پیدا کند و سپس پانسمان انجام شود بعضی از مردم از این خونریزی می ترسند و تلاش می کنند جلوی آن را بگیرند این ترس تا حدودی بی مورد است و معمولا حدود 4 تا 8 ساعت خون ریزی نم نم ادامه دارد . مکانیسم ضد انعقادی آب دهان زالو به خاطر داشتن ماده ای بنام هیرودین به گونه ای است که مانع ایجاد لخته روی زخم می شود . این ماده ضد انعقاد دیواره رگها و مویرگها را می شوید و ناچار باید از همان محل نیش خارج شود تا زمانی که این ماده در خون انسان وجود دارد خون ریزی بند نخواهد آمد. و بهتر است بیمار سر پا نایستد و استراحت کند و از شربت هایی مانند شربت زعفران , آب انار شیرین , شربت گلاب , و بید مشک و شربت تخم شربتی و تخم بالنگو و آب میوه های طبیعی تناول نماید. ولی در صورت کم خونی یا رقت بیش از حد خون بیمار یا احساس ضعف و ناتوانی در بیمار ، پس از رها شدن زالو از موضع , محل را باید پانسمان کنید. زالو درمانی مثل حجامت و فصد یا زخم های سطحی دیگر نیست , به علت آنزیم هیرودین موجود در بزاق زالو خون رقیق شده و انعقاد خون در موضع به آسانی صورت نمی پذیرد و به همین دلیل باید حتما از مواد بند آورنده خون به همراه کمی فشار , اقدام به بند آوردن خون بنمائید.

چه موادی در بند آوردن خون می توانند ما را یاری دهند ؟
زردچوبه , پنبه سوخته , پودر گل انار , عسل , ترکیب عسل با ماست (که باید میزان عسل از ماست بیشتر باشد) , مازوی سوخته , نوره یا واجبین , سفال نرم و سائیده , آرد باقلای سرخ شده و نیم سوخته, خاکستر پوست کدوی سوخته , مقدار کم زاج ، پوست انار، کندر ، لاک مغسول ، زیره ، مصطکی ، کزمازج ، سداب ، سنجد، جفت بلوط ، آس ، فندق و سایر قابضات و حابس الدم ها و نیز  در جایی که به هیچ یک از مواد فوق دسترسی ندارید می توانید از ادرار خود استفاده کنید که هم ضد عفونی کننده و هم بندآورنده خون می باشد (البته ضعیف است) .استفاده از ویتامین K اگر چه به سرعت روی انعقاد خون موثر است اما فقط در موارد اضطراری از آن استفاده کنید چرا که زالو درمانی را از هدف خود که رقیق کردن خون است دور می سازد.و پودر های فوق بهتر است قبل از مصرف روی ماهی تابه بو داده شود و سپس مصرف شود زیرا با حرارت دادن رطوبت مواد کاسته می شود و در ننیجه خاصیت تجفیف و قبض دارو بیش تر می شود.

مراحل پانسمان:

پس از جدا شدن زالو موضع را با گاز استریل پاک نموده که البته می توانید مقداری آب جوشیده ولرم شده را نیز روی زخم ریخته و شستشو دهید (که زیاد توصیه نمی شود مگر در مواردی که خون به اطراف موضع ریخته و بیمار را در نماز خواندن و وضو گرفتن دچار مشکل کند) و سپس روی موضع ضماد حابس الدم می گذاریم .

ضماد حابس الدم قوی :

نسخه یک : جفت بلوط + مازو + گلنار + آویشن را به نسبت مساوی پودر کرده و به همراه عسل روی موضع ضماد نمائید.

نسخه دو : پوست کدو خورشتی را را تفت داده و روی موضع ضماد نمائید.

نسخه سه : پشم گوسفند و یا گاز استریل را سوزانده و روی موضع بگذارید. و ...

ضماد های معمولی :

نسخه اول : زردچوبه را با عسل ترکیب نموده و روی موضع بگذارید.

نسخه دوم : می توان حتی عسل خالی روی زخم بگذارید .(البته خیلی ضعیف است)

و در کل برای پانسمان بعد از زالو درمانی از هر مفرد قابضی جهت بند آوردن خون به صورت مفرد یا ترکیبی می توان استفاده نمود مثلا حتی در مواقعی که به چیزی دسترسی ندارید حتی می توانید مقداری گچ را خیسانده و روی موضع ضماد نمائید و ...

اگر بیماری قرص رقیق کننده یا مسکن قبل از زالو اندازی مصرف کرده بود و نگفته بود و خونش بند نمی آمد بهتر است پس از قرار دادن ضماد مانع خونریزی روی موضع به مدت 10 الی15 دقیقه و در مواردی بیشتر موضع را فشار دهید و پس از اطمینان از بند آمدن خون , بیمار را پانسمان کنید و اگر محل زالو درمانی پاها بود پاهای او را دقایقی بالاتر از سطح قلب قرار دهید و...

و در مرحله دوم شما باید روی ضماد یک گاز استریل قرار دهیدو سپس با باند موضع را باندپیچی نمائید و اگر امکان باندپیچی نبود از چسب های مخصوص استفاده نمائید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.