کاچی یک دسر ایرانی که یکی از سنتهای دیرینه مردم دیار کریمان با قدمت چند صد ساله
که در گذشته نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح خود و خانواده خود معجونی را
تهیه می کردند که نه تنها مقوی ، انرژی زا خصوصاً برای رفع کم خونی ، نیروی از دست
رفته و بسیاری از ناتوانی های بدن استفاده می کردند . با نقل قول دستور تهیه و مصرف
این معجون معجزه آسا این گونه سنتها نسل به نسل سینه به سینه انتقال یافته تا هم
نسل امروز از این سنتهای قدیمی بهرمند شده باشند و هم به دست فراموشی سپرده
نشده باشد .
یادشان گرامی و روحشان شاد .
خواص درمانی
مواد لازم
طرز تهیه
نبات کوبیده شده را با 4 لیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده،
زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده و کنار می گذاریم .
روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته ، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم.
بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه
می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد). در
این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و
گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم
می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود. گردو، بادام ، پسته ، فندق را هم اضافه می کنیم و
ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به
روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است . نوش جان