هیچ یک از کسانی که با رویای زیباتر شدن، راه مراکز تزریق بوتاکس و زیبایی را در پیش می گیرند، شاید اصلا به مخیله شان هم نرسد که این تزریق اگر غیر تخصصی و با مواد تقلبی انجام شود می تواند زیبایی شان را برای همیشه به مخاطره بیاندازد.
به گزارش « تبیان »، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که مصرف کالاهای بهداشتی و آرایشی فاقد مجوز وزارت بهداشت خطرناک است، نسبت به عوارض و خطرات استفاده از این قبیل محصولات هشدار داد.
دکتر رسول دیناروند در مورد استفاده ازبوتاکس، گفت: موارد استفاده ناآگاهانه و اشتباهی برای اقلامی مثل بوتاکس وجود دارد ، گزارشهایی در این خصوص مشاهده شده مبنی بر اینکه فرد پس از مصرف مواد بی کیفیت یا انجام عمل های زیبایی در کلینیک های غیرتخصصی بدون حضور پزشکان دچار عوارضی غیرقابل بازگشت شده است.
چند سالی است که پای روش ها و اعمال جراحی زیبایی به زندگی روزمره آدم های شهر باز شده است و در این میان با توجه به اینکه عمل های جراحی هم هزینه های هنگفت تری طلب می کنند و هم دردسرهایی مانند بیهوشی و اتاق عمل و دوره نقاهت را به همراه دارند، خیلی از کسانی که به دنبال از میان بردن چین و چروک های پوست صورتشان هستند، ترجیح می دهند راه سهل الوصول تری مانند تزریق بوتاکس را برای زیباتر شدنشان انتخاب کنند. بوتاکس در واقع نام ماده ای است که از طریق تزریق وارد لایه هایی از پوست بدن می شود و با فلج کردن ماهیچه های آن قسمت از پوست، اخم کردن و انجام سایر حرکت های پوستی که به پیدا شدن چروک می انجامد را ناممکن می سازد. افزایش گرایش مردم به تزریق بوتاکس در سالهای اخیر باعث شد که انجام این عمل نه تنها از سوی پزشکان و متخصصان زیبایی، که از سوی هر آرایشگاه و مرکز زیبایی غیر تخصصی هم انجام شود و در این میان کار به جایی برسد که افراد بدون کوچک ترین تخصص در زمینه پزشکی با تاسیس مراکز زیبایی اقدام به تزریق غیر تخصصی این ماده در لایه های پوست خلق الله کنند. ماجرای ورود افراد غیر متخصصی در بازار تزریق بوتاکس با اتفاق دیگری هم همراه شد؛ بوتاکس های سمی و غیر بهداشتی که با وردشان به پوست، بدن را مستعد بیماری های مختلف می کردند. دکتر رسول دیناروند در این خصوص معتقد است: عوارض بسیار ناگواری مثل تخلیه چشم، تخلیه قسمتی از صورت و عفونتهای جدی زیر پوستی از جمله این موارد است. به باور وی، متاسفانه واقعیت این است که در مورد این نوع مواد تقاضای فزاینده وجود دارد که طبق آمار واردات رسمی وزارت بهداشت حدود یک تا دو میلیون دلار صرف مصرف این محصولات می شود و آماری از آنچه به صورت قاچاق وارد می شود، وجود ندارد.
بوتاکس در واقع نام ماده ای است که از طریق تزریق وارد لایه هایی از پوست بدن می شود و با فلج کردن ماهیچه های آن قسمت از پوست، اخم کردن و انجام سایر حرکت های پوستی را که به پیدا شدن چروک می انجامد را ناممکن می سازد
این پزشک همچنین معتقد است که: اگر منابع قانونی نتوانند پاسخگوی این نیازهای هرچند کاذب باشند، فرصت مغتنمی برای سودجویان عرضه کننده کالاهای غیر مجاز ایجاد خواهد شد تا بتوانند علاوه بر تجارت سیاه خود سلامت جامعه را با تهدید جدی مواجه کنند. معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند هنگامی که وزارت بهداشت به کالایی اجازه ورود نمی دهد یعنی آن کالا را خطرناک و فاقد معیارهای سلامت محور می داند. دیناروند به مصرف کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی پیشنهاد داد که استفاده از اقلامی مثل بوتاکس را، در ابتدا به قصد درمان و سپس تحت نظر پزشکان متخصص استفاده کنند.
با توجه به تاکیدات موکد مسئولان وزارت بهداشت در خصوص مراجعه نکردن به مراکز غیر تخصصی بوتاکس اما هنوز هم بسیارند دختران و زنانی که برای برطرف کردن چین و چروک های صورت، راه این مراکز را در پیش می گیرند. در این میان مسئله دیگری که در میان دختران و حتی پسران جوان این دوره و زمانه باب شده این است که از سالهای دهه سوم زندگی به سراغ تزریق بوتاکس می روند تا به قول خودشان از این طریق از ابتدا از بروز چین و چروک جلوگیری کنند.
مسئله ای که در ماجرای گرایش افراطی ایرانی ها با تزریق بوتاکس مانند اعمال جراحی زیبایی و استفاده از لوازم آرایشی رخ می نماید، کمبود اعتماد به نفس در میان متقاضیان این روش است، افرادی که چهره خود را زیبا نمی پندارند و با توسل به راه و روش های دیگر به دنبال تزریق زیبایی به سلول های پوستشان هستند. جالب اینجا است که همین کسانی که یک روز به دنبال جراحی بینی و پروتز گونه هستند روز دیگر به دنبال اعمال جراحی سایر اندام بدن خود می افتند و پس از آن هم به فکر بوتاکس صورت و بالا دادن ابرو این سیکل باطل تا پایان همواره همراه لحظه لحظه زندگی شان خواهد بود.
در دوره ای که تعاریف جدید زیبایی که از طریق رسانه های مدرن به پیکره باورهای اجتماعی مردم وارد شده اند و زیبا شدن را تنها در گروه شبیه شدن به ایده ال ارائه شده خودشان تلقی می کنند، رسانه ها به خصوص رسانه ملی می تواند با تغییر معنای تحریفی زیبایی در جامعه این روزها، بار دیگر اصالت اخلاق و انسانیت را در تقابل با توسل به این بازارهای خطر افرین برای دیده شدن مطرح کند تا مردم سلامتی شان را به بهانه زیباتر شدن برای تمام عمر به مخاطره نیندازند.