خورشت کنگر و شربت ریواس


 

      • 45046_1450550461835049_152747871_n

 

خورشت کنگر و شربت ریواس

45046_1450550461835049_152747871_n

با رسیدن اردیبهشت ماه مدتی است که ریواس و کنگر وارد بازار مواد غذایی شده اند و بسیاری از دوستداران طبیعت نیز خود برای چیدن این دو گیاه ارزشمند به کوه و صحرا زده اند!
البته باید مراقب بود زیرا کندن اکثر گیاهان دارویی از ریشه، باز تولید آنها را در طبیعت ناممکن می کند!

به اکثر افرادی که از مشکلات کبدی مختلف رنج می برند مصرف این دو گیاه به صورت غذایی توصیه میشود!

البته افرادی که مزاج یا سوءمزاج گرم دارند، می توانند از ریواس خام یا به صورت آبگیری شده استفاده نمایند اما مصرف آن به این شکل برای افراد با غلبه سردی یا کسانی که اختلال در سیستم عصبی دارند توصیه نمی شود.

در ادامه دو شکل رایج استفاده از این گیاهان را ببینید:

شربت ریواس

مواد لازم
▪ ریواس ۱ کیلو
▪ شکر ۱ کیلو

  ● طرز تهیه شربت ریواس :

ابتدا ریواس ها را کاملا” با آب بشویید و با چاقو پوست آن را بکنید و مغز داخلی آن ، که کاملا” از پوسته خارجی جدا کرده اید و مغز سفید آن را به تکه های کوچک ۸ سانتیمتری برش بزنید .
سپس ریواس های خرد شده را در ظرف مورد نظر بریزید و شکر را به آن اضافه کنید .
شکر و ریواس را مخلوط کنید تا کاملا” ریواس ها به شکر آغشته شوند .
این مخلوط را ۲۴ ساعت بدون حرارت در ظرف و بیرون از یخچال ( محیط خیلی گرم نباشد ) نگه دارید و هر ۶ ساعت یک بار آن را هم بزنید تا شکر کاملا” به شیره و شهد تبدیل شود.

بعد از ۲۴ ساعت شربت ریواس را از صافی رد کنید.

اگر بعد از یک شبانه روز هنوز دانه های شکر در داخل ظرف مانده است می توانید آن را کمی حرارت دهید تا به شربت تبدیل شود.

شربت آماده مصرف است . این شربت در هنگام استفاده باید با آب رقیق شود و در یخچال نگهداری شود .

خورشت کنگر

 مواد مورد نیاز:

  • گوشت خرد کرده
  • پیاز ساطوری
  • کنگر (گیاه)، تیغ گرفته و خرد شده
  • نعنا و جعفری ساطوری
  • آب‌غوره
  • نمک و فلفل و روغن

طرز پخت خورش کنگر

پیاز را با کمی روغن در دیگ تفت می‌دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت را اضافه می‌کنند و ۵-۶ دقیقه تفت می‌دهند. سپس ۳ پیمانه آب می‌ریزند تا بحوشد و در دیگ را می‌گذارند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. کنگر خرد شده را ۵-۶ دقیقه روی آتش ملایم تفت می‌دهند. سپس نعنا و جعفری را اضافه می‌کنند و ۱۰ دقیقه دیگر تفت می‌دهند و کنار می‌گذارند. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت کنگر و سبزی سرخ کرده را همراه با آب‌غوره و نمک و فلفل اضافه می‌کنند. در ۱۵ دقیقۀ آخر اگر لازم باشد آتش را زیاد می‌کنند تا خورش به روغن بنشیند.

این خورش با لپه و لیمو عمانی نیز درست می‌شود. پس از اینکه گوشت و پیاز را تفت می‌دهند به آن لپه اضافه می‌کنند و کمی رب گوجه‌فرنگی به آن می‌زنند. و برای ترشی لیموعمانی اضافه می‌کنند.

این گیاه معمولا برای کاهش بی اشتهایی، تهوع، نفخ و سایر مشکلات معده و همچنین حفاظت از کبد استفاده می شود و البته موارد مصرف زیاد دیگری نیز دارد.

منبع: سایت تندرستان


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.