مادر شیره و شربت شیره انگور و عصاره گوشت گردن گوسفندو یا عصاره گوشت راسته گوسفند استفاده شود .

عسلاب با پودرهای مخلوطی مغزهای خشکبار ( فندوق و پسته و بادام شیرین و‌پسته شامی و پسته هندی و چلغوز و گردو )روزی یک لیوان .

این نکته بسیار مهم است شما که دوست دارید فرزندتان رشید و چهارشانه و قد بلند و تنومند شود حتما مادردردوران شیردهی از تغذیه های مزاج گرم و‌مثل اب هویج و هویج پخته بسیار استفاده نماید و از تغذیه گرم و خشک یا تغذیه سرد و خشک و یا تغذیه سرد و تر پرهیز کند مگر در حد ضرورت.

تغذیه گوشت گوسفندی و نخود و گندم بسیار مفید برای مادراست.

انجیر و خرما و انگور زیاد مصرف شود .

حریره بادام مادر مصرف شود .

کودک را در کنار آفتاب قراربدهید .

باید بدانیم از سه نقطه خون در دستگاه تناسلی مردوزن وارد میشود ( کشاله ها + رانها+ زیرناف) و لذا پوشک کردن سخت نبایستی اختلالی درألت تناسلی . تخمدان ها شکل بگیرد .

مادر نبایستی فست فودو کنسرو و کمپوت کارخانه ای و نوشابه رنگی و سوسیس و پیتزا و گوشت گاو و گوشت گوساله و عدس و بادمجان و قارچ و ادویه جات زیاد ( فقط یک الی دوگرم بعنوان چاشنی غذاها)مصرف کند و مادراندکی ماست با چاشنی بخورد.

هرروز بدن کودک ( دل و مغزش ) با روغن بادام شیرین و یا بنفشه چرب شود .

مادر برای ارامش در خودش و کودک دمنوش گیاه سنبل الطیب دوواحد و گل گاوزبان بصورت مخلوطی همانند چای مصرف کند .

مادر شربت گلاب با بیدمشک را برای أرامش مصرف کند.

بالا اوردن شیر در کودک شیرخوار دلیل بر شل بودن مری است و درمانش مالیدن روغن کنجد روی شکم طفل است و مادر باید ازخوردن سردیجات پرهیز کند و بالعکس مادر از تغذیه گرم استفاده کند متلا روزی چند دانه پسته و‌فندوق و بادام 

ب ؛:؛:؛:؛:؛:

شیردهی و افزایش شیر در مادران گرم مزاج را با نگاهی به طب سنتی احیا کنیم :؛

ا- ترکیب عرق های رازیانه‌ یک واحد + عرق زیره یک واحد + عرق شوید دوواحد .

۲- سیاهدانه حدود یک چهارم قاشق چایخوری در یک قاشق عسل مخلوط شود .

۳- خرما روزی چند دانه .

۴- سبزیجات ریحان وخرفه و شنبلیله .

۵- اب لیموشیرین .

۶- شیر گاوی جوشانده .

۷- شیر بادام .

۸-ماهی دریایی ازنوع ساردین .

۹- تخمه جات خربزه و‌کدو 

۱۰- آش گشنیژ . (البته بنا نداریم ناگهان روده اطفال سرد شود.)

۱۱- ماء الشعیر بدون گاز .

۱۲- ختمی کوچک ( همان پنیرک ) هفته ای نصف تا یک استکان دمنوش مصرف شود .

۱۳- عسلاب یعنی یک قاشق عسل در یک لیوان اب ولرم برای هرروز.

۱۴- اب نخود 

۱۵- جوجه مرغ محلی بسیار عالیست .

۱۶- شیر گاوی جوشانده و‌با اندکی عسل .

۱۷- آش جو و ابغوره .

۱۸- کاهو خوری .

۱۹- عرق شیرین بیان بعد از غذا یک قاشق .

۲۰- تغذیه رقیق و ابکی روده را از خشکی خارج میسازد .

۲۱- انگور سیاه و مویز سیاه .

۲۲- اب انار شیرین و رب انار شیرین و یا لواشک انار شیرین .

۲۳- اب برگه‌زرد الوی بدون تیزاب بعد از هر وعده غذایی درراستای رطوبت دهی به روده خشک .

۲۴- تمرهندی بسیار مفید است .