رئیس انجمن علمی مامایی ادامه داد: مهارت فرد در انجام سونوگرافی بسیار مهم است، به خصوص در مورد سونوگرافی کالردپلر که اگر پروپ سونو بیش از 17 ثانیه بر یکی از ارگان آسیبپذیر جنین قرار گیرد، ممکن است باعث آسیب به آن عضو شود و سوختگی پوست ایجاد کند و در بعضی از مواقع موجب مشکلات سلولی در آن ارگان میشود که میتواند عدم رشد آن ارگان را به همراه داشته باشد.
خداکرمی افزود: سونوگرافی رنگی نباید در برنامه مراقبتهای دوران بارداری قرار گیرد و تنها در موارد بسیار ضروری باید استفاده شود و هیچ توصیهای به انجام آن به مادران باردار نداریم البته بسیاری از مادران باردار خودشان متقاضی انجام سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی هستند چون که میخواهند در آلبوم عکس کودکشان عکس سونوگرافی رنگی را نگهداری کنند.
وی گفت: باید بدانیم هر چقدر زندگی داخل جنین در رحم بدون مداخله باشد و تولد آن نیز بدون مداخله صورت گیرد، بچه سالمتر است و هر چقدر عوامل خارجی کمتر را مداخله کنیم جنین کمتر دچار اسیب میشود باید بدانیم که سونوگرافی امواج صوت است که این امواج میتواند به سلامتی جنین تاثیرگذار باشد.
رئیس انجمن علمی مامایی اضافه کرد: توصیه من به زنان باردار این است که هرچقدر پزشک برای زن باردار سونوگرافی بیدلیل تجویز کرد یا در مطبهای خودشان اصرار به انجام سونوگرافی توسط زن باردار داشتند میتوانند مادران از آن اجتناب کنند.