2- در کتاب جامع الشتات به نقل از امام صادق علیه السلام نقل شده : اگر خواستی حدیثی از ما نقل کنی و شیطان باعث فراموشی تو شد دست خود را بر پیشانی بگذار و بگو : صلی الله علی محمد و آله اللهم انی اسئلک یا مذکر الخیر و فاعله و الآمر به ذکرنی ما انسانیه الشیطان
3- آیت الله بهجت می فرمایند: استبعادی ندارد اگر آیه شریفه سنقرئک فلا تنسی را برای رفع فراموشی بخوانی چرا که در روایت است : خذ من القرآن ما شئت لما شئت.
4- حاج آقا جواد رحیمی گائینی که از اولیاء خدا بودند میفرمایند: تکرار آیت الکرسی و استمرار آن بخصوص پس از نمازهای یومیه اثر مستقیم بر تقویت حافظه و قدرت ادراک انسان دارد.
5-آیت الله بهجت میفرمایند: پس از اتمام نمازها این تعقیب را مداومت داشته باشید.
سبحان من لایعتدی علی اهل مملکته سبحان من لا یاخذ اهل الارض بالوان العذاب سبحان الرئوف الرحیم اللهم اجعل لی فی قلبی نورا و بصرا و فهما و علما انک علی کل شی ء قدیر
6- مرحوم آیت الله کشمیری می فرمایند: سه آیه مشهور به آیت الکرسی را روزی 21 مرتبه خواندن برای تقویت حافظه نافع است.
7- همچنین در کتاب باران معرفت نوشته سید مصطفی علوی آمده: این دعا را هر روز جهت تقویت حافظه قرائت نمایید.
الَلِّهُمَ ارْزُقْنی فَهْمَ النَّبِییّنَ وَ حِفْظَ الْمُرْسَلینَ وَ اِلْهامَ الْمَلائِکهَ الْمُقَرّبینَ آمینَ یا رَبَّ الْعالَمینَ
8- حاج سید محمد مسقطی می گویند: اگر می خواهی چیزی را در جایی بگذاری بسم الله الرحمن الرحیم بگویی هرگز آن را فراموش نخواهی کرد.(استبعادی ندارد این کار را به سایر امور سرایت داد.)
9-آیت الله کشمیری میفرمایند: خواندن 85 مرتبه سوره مبارکه یس جهت درک بهتر علوم مفید است.
10- آیت الله اراکی می فرمایند: من هرگاه مشکلی داشتم به خصوص مشکل علمی یک دور تسبیح صلوات میفرستادم و آن را به چهارده معصوم علیهم السلام تقدیم می کردم.به آسانی مشکلم حل می شد.
11- شخص از مرحوم آیت الله بهجت پرسیدند: 27 ساله ام استعداد خوبی هم دارم اما در تحصیل سردر گم هستم چه کار کنم؟
ایشان فرمودند: در برنامه تحصیل راه متعارف را پیش بگیرید.اگر سوالی داشتید بپرسید.برای پیشرفت خود ملتزم و پی بند به تعقیبات مشترکه نمازها باشید.
منابع: ذکرهای شگفت عارفان_ پرسش های شما و پاسخ های آیت الله بهجت - مفاتیح الجنان و ...
اینهم یک نظر: غیر از توجهات معرفتی و اذکار مفید، پزشکان سنتی علت فراموشی را سرد شدن مغز میدانند. جویدن و خوردن سیاه دانه، مالیدن روغن آن بر ملاج (قسمتی از روی سر که در زمان نوزادای نرم است) و پرهیز از سردی خوردن مکرر(مرغ- بادمجان- باقلا- سیب زمینی- عدس- لوبیا- خیار- آلوچه- گوشت گاو- سرکه...) و جبران کردن با غذاهای گرم (دارچین- فلفل- خرما- عسل- زیره- سیاه دانه- گوشت گوسفند...) مفید است. روانشناسان یادگیری میگویند برای موفقیت در یاد آوری،هنگامی که به ذهن می سپاریم با دقت بسپاریم تا موقع مراجعه بتوانیم اطلاعاتمان را پیدا کنیم. لذا موقعی که چیزی را جایی میگذارید یا مطلبی را میخوانید آن را دوباره در ذهن مرور کنید یا با یادسپارهای دیگری همراهش سازید. مثل اینکه علامتی را برای به یادآوردن چیزی قرار میدهیم یا از ترتیب موضوعات و کلمات قصه ای میسازیم یا وسیله ای را جلوی چشم میگذاریم. در مجموع همه این عوامل کمک کننده است حتی مسواک زدن و خصوصا قرائت قرآن. اما برای یکی مثل من که همه اینها را میداند و باز مشکل دارد و همه مشکل داران دیگر صلوات بفرستید. همه نیازمند هستیم که خدا بهمان کمک کند و به وسائط امکان اثر بدهد.