با
وجود افزایش شیوع آلرژی به بادام زمینی و مغزهای درختی، راهکارهای فعلی به
طور واضحی مشخص نمی کنند که آیا شروع این مواد آلرژن در اوایل زندگی و حتی
در دوره جنینی، تأثیری (مثبت یا منفی) بر خطر آلرژی نسبت به آن ها دارد
یا خیر.
توصیه های بهداشتی: زنان باردار به خوردن مغزها ادامه دهند! |
پژوهشگران در این مطالعه به بررسی رژیم غذایی زنان در «مطالعه دوم سلامت پرستاران» و سپس گزارش های مربوط به آلرژی غذایی در 8205 فرزند این زنان پرداختند (که 140 مورد آلرژی به بادام زمینی و مغز های درختی در آن ها اثبات شد). تقریباً 76% مادران از بادام زمینی و مغزهای درختی استفاده می کردند و عموماً با باردار شدن تغییری در میزان مصرف این مواد ایجاد نمی شد.
تحلیل تعدیل شده از نظر عوامل مخدوش کننده نشان داد مادرانی که طی دوران حول و حوش بارداری هفته ای حداقل 5 وعده بادام زمینی و مغزهای درختی مصرف می کردند، با احتمال بسیار کمتری (نسبت به افراد مصرف کننده کمتر از یک وعده در ماه) کودکان دچار آلرژی به بادام زمینی و مغزهای درختی داشتند (نسبت شانس 31%). حتی مصرف 4 – 1 وعده در هفته نیز این خطر را به صورت معنی داری کاهش می داد (نسبت شانس 56%). این نتایج ربطی به زمان شروع مصرف مغزها در کودکان نداشتند. JAMA Pediatrics December 23, 2013.
رهنمود: نتایج این مطالعه از این فرضیه رهنمود حمایت می کند که مصرف مغزها توسط مادر در دوران حول وحوش بارداری (به شرط نداشتن آلرژی) به جای ایجاد حساسیت در کودک، باعث القای تحمل در وی می شود و خطر آلرژی به مغزها را کاهش می دهد.