مزاج های متفاوت کودکی تا کهنسالی

مزاج های متفاوت کودکی تا کهنسالی
انسان‌ها در طول زندگی خود از طفولیت تا کهنسالی و پیری دارای مزاجی متفاوت می‌گردند.
 

انسان‌ها در طول زندگی خود از طفولیت تا کهنسالی و پیری دارای مزاجی متفاوت می‌گردند. از گرمی و تری طفولیت تا سردی و تری دوران کهنسالی مزاج تغییر می‌کند و این تغییرات در فصول گوناگون، شکلی جدید به خود می‌گیرد. در موقعیت‌های گوناگون کرة زمین به تبع آب و هوا و موقعیت جغرافیایی، بدن نیازهای ویژه‌ای را از نظر غذایی طلب می‌کند. از این رو لازم است انسان برای حفظ تعادل مزاج خویش در هر شرایط سنی، ‌جنسی، فصلی، جغرافیایی و حتی شرایط ویژة روانی، غذایی خاص تناول نماید تا تعادل مزاج خود را حفظ کند و از این طریق در حال سلامت باقی بماند. تشخیص مزاج غذاها و تناسب آن با مزاج انسان‌ها در موقعیت گوناگون، علمی است که در نظام طب اسلامی و طب سنتی ایران بصورت جامع و گسترده تعریف شده است.
هرگاه انسانی بخواهد در حالت تعادل زندگی کند و قوت و توان خود را محفوظ نگاه‌ دارد و ضعف و کاستی بدن خود را تأمین نماید لازم است مزاج غذاها را بشناسد و در زمان مقتضی از آن‌ها بهره بگیرد. عدم شناخت طیف وسیع غذاها و مزاج آن‌ها، موجب ناکارآمدی غذا در سیستم تغذیه گردیده و زمینه را برای بروز بیماری‌ها فراهم آورده است. ناسازگاری مزاج غذاها با مزاج انسان‌ها که نتیجة این عدم شناخت است به نحوی بحران‌ساز گردیده که کارشناسان تغذیه در طب سنتی و طب اسلامی را بسیار نگران ساخته است و اگر این روند ادامه یابد نسل بشر در معرض تهدید جدی قرار خواهد گرفت. از این منظر اطلاع‌رسانی پیرامون تغذیه با رعایت مزاج غذاها و تناسب آن با مزاج انسان‌ها از خدمات بسیار ارزشمندی است که منجر به درمان و سلامت بشر می‌شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.