غذاهایی مانند شکلاتها، غذاهای چرب و الکل که موجب رها شدن ماهیچه ها می
شوند، با شل کردن ماهیچه های اسفنکتر تحتانی مری موجب بروز این بیماری می
شوند. قهوه، آبجو، شیر و نوشابه ها موجب افزایش اسیدیته معده می شوند. از
سوی دیگر قهوه، مرکبات، غذاهای داغ و تند و گوجه فرنگی می توانند باعث
تحریک و درد مری حساس شده شوند.
استرس و اضطراب موجب اختلال در هضم و در نتیجه نفخ و ترش کردن میشود.
رعایت یک فاصل? 3 ساعته بین غذا و خواب کمک شایانی به عبور غذا از معده و
در نتیجه عدم بازگشت غذا به مری می کند.
در طب سنتی ایران سوءمزاج سرد معده را عامل اصلی ترش کردن (جشاء حامض) می
دانند. لذا جهت درمان با تشخیص و نظر پزشک از ترکیباتی مانند مربای گل سرخ و
مربای زنجبیل استفاده می شود. همچنین استفاده از شوربای مرغ، نخودآب و
گوشت کبک که در آن ادویه جاتی نظیر دارچین ریخته شده مفید است. در صورتیکه
جشاء کم باشد شاید مزمز? کندر و کمون کفایت کند و اگر زیاد باشد نیاز به قی
کردن قبل از خوردن غذا و مرباهای فوق پیش می آید.