بورانی به غذاها و خوراکی هائی گفته
می شود که با ماست سرو می شوند ، یک نوع به صورت پیش غذای سرد هست مثل
بورانی لبو ، بورانی اسفناج و … یک نوع هم غذای گرم هست که معمولا با ماست
موسیر ، ماست خیار یا ماست خالی سرو می شود .
کدو سبز ریز | نیم کیلو |
گوجه فرنگی پوست گرفته یا میکس شده | ۴ عدد |
سیب زمینی ورزقه شده | یک عدد |
پیاز ریز شده | یک عدد متوسط |
سیر ریز شده | ۵ حبه درشت |
ماست | مقداری |
روغن مایع | ۲ قاشق سوپ خوری |
زردچوبه ، زعفران ، نمک | مقداری |
طرز تهیه :
روی سیب زمینی ها کمی زردچوبه یا زعفران به اضافه نمک بزنید و بخارپز کنید کنار بگذارید.
کدو
ها را پوست بگیرید نمک بزنید و داخل دو قاشق روغنی که گفتم کمی تفت بدهید
، می توانید روی کدوها را با قلم مو چرب کنید و این کار را داخل فر انجام
بدهید که خیلی عالی می شود و بیشتر از نصف قاشق هم روغن مصرف نمی کند.
پوست کدو را خرد کنید و کنار بگذارید.
کدو
ها را از داخل ماهی تابه بردارید پیاز را بریزید کمی تفت بدهید تا نرم
شود بعد سیر و پوست کدوی خرد شده را داخلش بریزید یکی دو دقیقه تفت بدهید .
بعد گوجه فرنگی را داخلش بریزید ، نمک و زردچوبه بزنید .
کدوها را داخل این مخلوط جاسازی کنید ، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا غذا با آب گوجه ها پخته شده و جا بیفتد.
مایع کدو را داخل ظرف بریزید ، سیب زمینی ها را دورش بچینید و با ماست سرو کنید . مطمئن باشید از طعمش سیر نمی شوید.
نکته یک :
اگر به رژیمی بودن غذا اهمیتی نمی دهید می توانید همه مواد را حسابی سرخ کنید ولی من به شما قول می دهم که این روش خوشمزه تر است .
نکته دوم :
اگر کدوها ریز بود نیازی به ورقه کردن شان نیست و می توانید درسته استفاده کنید ( همان طور که من درسته به کار بردم )
منبع : chibapazam.com