امیرالمؤمنین امام علی (ع) در این باره می فرمایند: «پیه هم اندازه خود، بیماری را از بدن بیرون می برد، مردم به هیچ چیز بهتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نجسته اند».
خواص روغن پاک = روغن زرد= روغن گاو:
مدت ماندگاری این روغن در محیط خنک و تاریک ۷ سال می باشد. به شرط اینکه هوازده نشود. و موقع مصرف فقط به مدت چند ثانیه درب آن باز و سپس بسته شود.
خواص شحم گاو:
روغن پیه ی گاو چیست؟
در اطراف قسمتهای مختلف بدن گاو چربی های خاصی شکل می گیرد که به آنها پیه گفته می شود. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغن هایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار تأکید و سفارش شده است و در میان پیه ها، پیه ی قلوه گاه چون از لطافت بیشتری برخوردار است همواره مطلوبتر بوده و از اهمیّت خاصی برخوردار است. از جمله برداشت هایی که در مورد خواص روغن پیه ی قلوه گاه گاو می توان از طب سنتی بدست آورد، آب کردن چربی های زیر شکم، رشد عضلانی بدن، تناسب اندام، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده ی بسیار مؤثر سیستم دفاعی بدن است. امیرالمؤمنین امام علی (ع) در این باره می فرمایند: «پیه هم اندازه خود، بیماری را از بدن بیرون می برد، مردم به هیچ چیز بهتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نجسته اند».
از این روایت دو نکته مهّم برداشت می شود: 1ـ مصرف پیه ی گاو برای بیماران به صورت نامحدود (و البتّه با حفظ اعتدال) مورد تأکید است. 2ـ کنار هم قرار گرفتن روغن حیوانی و قرائت قرآن در کنار یکدیگر نشانه ای از تأثیر بسیار زیاد روغن حیوانی در سلامت انسان است. روایت دیگری از امام صادق (ع) بر تأثیر روغن پیه ی قلوه گاه گاو همراه با برنج در رشد عضلانی و مطلوب بدن تأکید دارد.
دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه ی سفیر سلامت در مورد پیه ی گاو میگوید: «شاید جهان غرب برای پیشرفت خود از برداشت هیچ نکته ای از شرقی ها، خصوصاً جهان اسلام فروگذار نکردند... و در حال حاضر چیزی را به ما می دهند که توصیه ی پیشوایان ما بوده است، به عنوان نمونه، از امام صادق (ع) سوال شد: چه پیه ای هست که اگر ما آن را بخوریم مفید باشد؟ امام می فرمایند: مصرف پیه ی گاو که وقتی وارد بدن بشود، همتراز خود بیماری را از بدن بیرون می کند. در کشور ما کسی به این نکته توجه نکرده است، این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج می شود، ولی کشور سوئیس به این مسأله پرداخته و دارویی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیاد تجویز می کنند و نام آن سلدرین است، امّا مایه ی اصلی این دارو پیه ی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربی ها روی احادیث پیشوایان است». هم چنین در جای دیگر می گوید: «یکی از اجزای اصلی غذاهای امروزی روغن هاست... آن چیزی که بسیار حائز اهمیّت است روغنهای حیوانی است... مصرف روغنهای حیوانی در طب سنتی بسیار تأکید میشود یعنی حجم کم امّا کیفیت خوب... مثل روغنهای پیه و دنبه، این روغنها در حجم کم می تواند انرژی بسیار بالایی را به وجود بیاورد... و سلامت مردم را بسیار متأثر کند».
دکتر حسین روازاده رئیس مؤسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان و پزشک با تجربه درزمینه تغذیه انسان میگوید: «روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو اطلاق میشود که روغن بسیار لطیفی است. این روغن یکی از بهترین روغن های مفید برای انسان است و برای آب کردن چربی زیر شکم و تناسب اندام استفاده خوراکی ازآن توصیه شده است».
سیّد محمّد موسوی پزشک با تجربه طب سنتی و نویسنده ی چندین جلد کتاب، در کتاب «فن پیشگیری و راز طول عمر (ص 33)» و در کتاب «گزیده ی طب ایرانی- اسلامی (ص 17)»، روغن حیوانی را جزء روغن های مناسب دانسته و توصیه می کند.
موارد منع مصرف: در طب اسلامی مصرف روغن حیوانی برای اشخاصی که بدن آنها به شرایط پیری رسیده توصیه نشده و نیز مصرف شبانگاه آن برای افراد با سن بالای 50 سال منع شده است.