اختلال یون های خارج سلولی و مصرف نمک تصفیه شده

مصرف نمک تصفیه شده صرفآ حاوی سدیم و کلر خال یک ترکیب نا متعادل از نظر آنیونی و کاتیونی محسوب می گردد که توسط دستکاری انسان روی نمک طعام طبیعی صورت گرفته است و شاید راز اینکه در طب جدید نمک را بعنوان سم تلقی نموده اند همین نکته باشد.

  

اختلال یون های خارج سلولی و مصرف نمک تصفیه شده
 



 


 

          

هوالشافی

اختلال یون های خارج سلولی و مصرف نمک تصفیه شده

از آنجا که مصرف نمک تصفیه شده صرفآ حاوی سدیم و کلر خالص می باشد و افزودنی های صنعتی بعضآ مانند ید یا فلوئور به آن اضافه می شود، و یک ترکیب نامتعادل از نظر آنیونی و کاتیونی محسوب می گردد که توسط دستکاری انسان روی نمک طعام طبیعی صورت گرفته است، لذا می تواند به تعادل طبیعی محیط خارج و داخل سلولی صدمه وارد نماید و شاید راز اینکه در طب جدید نمک را بعنوان سم تلقی نموده اند همین نکته باشد چون در این زمانه تقریبآ در تمام جوامع از نمک صنعتی تصفیه شده به جای نمک طبیعی استفاده می شود، حال بیایید با هم یک مروری بر وضعیت سیستم های کنترلی الکترولیت های خارج و داخل سلولی داشته باشیم:

در مورد سدیم خارج سلولی میزان طبیعی حدود 142 میلی مول در لیتر و بازه طبیعی آن از 138 تا 146 میلی مول در لیتر و میزان طیف قابل تحمل سلول در حدود 115 تا 175 میلی مول در لیتر است که در خارج از این میزان سلولها قادر به ادامه حیات نخواهند بود، یعنی اگر میزان سدیم خارج سلولی کمتر از 115 میلی مول در لیتر و یا بیشتر از 175 میلی مول در لیتر شود سلول خواهد مرد ولی این به آن معنی نیست که در داخل این طیف سلول ها آسیب نمی بینند، بلکه اگر میزان سدیم خارج سلولی از بازه 138 تا 146 میلی مول در لیتر خارج شود آسیب سلولی خواهیم داشت گرچه هنوز سلول زنده است و این آسیب سلولی می تواند به تدریج موجب اختلال عملکرد سلولی و در نتیجه اختلال عملکررد آن بافت و عضو شده و مثلآ سیستم عروق محیطی بدن را تحت تآثیر قرار داده و باعث بروز بیماری افزایش فشار خون گردد.

در خصوص یون کلر خارج سلولی میزان نرمال حدود 108 میلی مول در لیتر و بازه ی نرمال حدود 103 تا 112 میلی یون در لیتر و میزان قابل تحمل برای ادامه ی حیات سلول بین 70 تا 130 میلی مول در لیتر می باشد یعنی اگر میزان یون کلر در محیط خارج سلولی کمتر از 70 یا بیشتر از 130 میلی مول در لیتر شود، سلول خواهد مرد، و باز این بدان معنی نیست که در خارج از این میزانها سلول آسیب نخواهد دید، بلکه در خارج از محدوده ی 103 تا 112 میلی مول در لیتر سلولها آسیب خواهند دید بنابراین وقتی ما نمک متعادل طبیعی را مصرف می کنیم که میزان کلر آن توسط سایر عناصر مثل پتاسیم، کلسیم، منیزیم و.... متعادل شده است با افزایش یکباره ی یون کلر در محیط خارج سلولی مواجه نخواهیم شد ولی مصرف نمک تصفیه شده ی دارای سدیم و کلر خالص، بدون تعادل و بدون کنترل کلر خارج سلولی را از طیف 103 تا 112 میلی مول در لیتر، خارج نموده و باعث آسیب سلولی می شود. 

 

دکتر حسن اکبری

متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی

محقق و مدرس طب اسلامی - ایرانی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.